Învăţământul băcăuan are şef nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

organizat marţi la Ministerul Educaţiei, după ce a fost singurul candidat înscris pentru postul de inspector general al Inspectoratului şcolar al judeţului Bacău (foto). "Am fost şase

organizat marţi la Ministerul Educaţiei, după ce a fost singurul candidat înscris pentru postul de inspector general al Inspectoratului şcolar al judeţului Bacău (foto). "Am fost şase candidaţi din cinci judeţe. Doi au fost respinşi, restul am luat. Urmează ca în câteva zile ministerul să emită un ordin, care să fie adus la îndeplinire de Instituţia Prefectului şi să fiu numit oficial în funcţia de la Inspectorat", a declarat profesorul Ovidiu Cojocaru. De cealaltă parte, actualul inspector general şcolar al judeţului Bacău, Radu Ababei, a declarat: "Nu am primit nicio hârtie oficială, niciun document prin care să fiu anunţat de faptul că este un nou inspector general. Nu am nicio informaţie în acest sens. Eu trebuie să mă asigur în primul rând că totul merge bine în această instituţie, că ne facem cu toţii treaba pentru care suntem aici şi că nu apar probleme", ne-a declarat, marţi seară, Ababei.

Se aşteaptă ordinul ministerului
Prefectul judeţului Bacău, Gabriel Berca, a confirmat faptul că noul inspector general al ISJ este Ovidiu Cojocaru. "Din moment ce a câştigat concursul organizat de minister la Bucureşti va fi inspector general. Nu e o problemă în care să se implice Prefectura, este un ordin pe care îl va emite ministerul", a declarat prefectul Gabriel Berca. Sindicaliştii din învăţământul băcăuan consideră şi ei că stabilirea inspectorului general prin concurs este preferabilă numirii directe. "Din ceea ce ştiu de la colegii care au fost acolo, domnul profesor Cojocaru a întrunit punctajul necesar admiterii. Ca declaraţie personală, pot să spun că îmi doream un inspector general care să ocupe funcţia în urma unui concurs organizat", a spus Manole Chiriac, liderul sindicatului din învăţământul băcăuan. Profesorul Ovidiu Relu Cojocaru predă matematica şi are gradul I profesional.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite