Învaţă în frig, deşi au lemne în curtea şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Şcoala Generală din Dumbrava sunt câteva tone de lemne, însă nimeni nu le sparge pentru a face focul în clase. Omul de serviciu al şcolii spune că nu poate tăia lemnele cu toporul pentru că sunt prea mari şi este supărat că primarul nu a trimis oameni să le spargă.

Elevii tremură de frig la orele de curs de mai bine de o săptămână de zile, în condiţiile în care curtea şcolii e plină de lemne. Sobele de teracotă sunt reci ca gheaţa, iar copiii sunt nevoiţi să stea în clase cu paltoane, căciuli şi fulare, aşa cum vin de acasă.

,,Ne îngheaţă mâinile pe pixuri. Şi părinţii noştri sunt supăraţi, le e frică să nu răcim. Am înţeles că sunt lemnele prea groase şi nu vrea nimeni să le spargă. Acasă avem căldură, nu ca aici, unde învăţăm în frig!” a declarat eleva Valentina Chircu.

Toţi găsesc scuze

Directoarea şcolii, împreună cu omul de serviciu şi primăria îşi aruncă vina de la unul la altul.,,Lemne sunt acum suficiente, dar, fiind prea groase, nu se pot sparge. Am solicitat ajutor la primărie şi au trimis pe cineva cu o drujbă. A tăiat o parte şi a plecat. Sunt foarte greu de spart aceste lemne, nu noi le-am cumpărat! Întrebaţi-l pe domnul primar!”, a declarat directoarea Rodica Dragotoniu.

Omul de serviciu, Vasile Niţulescu, se plânge că nu are putere să spargă buturugile: “Cei de la primărie şi-au bătut joc de noi. Uitaţi-vă, ne-au adus nişte lemne groase şi noduroase de fag de nici nu poţi să te apropii cu toporul  de ele. S-ar putea sparge cu greu cu ciocane mari şi cu pene din fier. Eu nu le pot sparge singur, numai dacă-mi trimit de la primărie oamenii de la ajutorul social. Eu ce să fac singur, am 9 sobe de făcut focul, nu pot să sparg lemnele astea”.

“Aşteaptă să vin eu să le bag pe foc?”

Edilul din Dumbrava, Marin Cioană, susţine că nu ştia de condiţiile în care învaţă elevii, însă promite că situaţia se va rezolva. În prima fază, o va schimba din funcţie pe directoare şi îi va desface contractul de muncă omului de serviciu.
,,Se poate interpreta şi politic, domnule, aşa ceva!

Le-am adus 30 de metri cubi de lemne din luna august. La şcolile din alte sate cum se poate face focul şi la ei nu? Ei probabil aşteaptă să vin eu să le bag pe foc? I-am dat şi dispoziţie doamnei directoare să se ocupe de tăiatul lemnelor. I-am adus 15 litri de benzină şi 10 litri de ulei.

 Dar nu-i nimic, pe ea o să o schimb din funcţie şi pe el îl dau afară! O să aibă, domnule, copiii focurile făcute, vă promit eu, că până acum n-am ştiut!” ne-a declarat primarul Marin Cioană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite