Inundaţiile din India fac ravagii - peste 300 de morţi şi sute de recolte distruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundaţiile din India fac ravagii - peste 300 de morţi şi sute de recolte distruse
Inundaţiile din India fac ravagii - peste 300 de morţi şi sute de recolte distruse

Noul bilanţ al celor mai grave inundaţii din India a depăşit 300 de morţi, în ciuda eforturilor disperate ale echipelor de intervenţie de a salva supravieţuitorii. Ploile torenţiale au au distrus culturi şi au lăsat mii de persoane fără adăpost.

Cel puţin 1,5 milioane de oameni au fost evacuaţi din regiunile Karnataka, Maharashtra şi Andhra Pradesh după zile întregi de ploi torenţiale, când mai multe râuri au ieşit din matcă şi au distrus tot ce le-a ieşit în cale.
 
Numai în Karnataka au fost ucişi 200 de oameni, iar peste 300.00 de oameni ar putea avea nevoie de ajutor în sate în care echipele de salvare nu au ajuns, au declarat oficialii indieni.

Autorităţile au spus că cel puţin jumătate de milion de oameni au fost refugiaţi în tabere special amenajate în Andhra Pradesh, şi peste 650,000 în adăposturi în Karnataka.

Inundaţiile din nordul Indiei, din regiunile Karnataka şi Andhra Pradesh, cele mai mari producătoare de cereale din ţară, ar putea reduce drastic producţia de vară, a spus un oficial.

"Guvernul trebuie să ne ajute. Pentru următoarele trei luni, nu voi avea cu ce să-mi hrănesc părinţii, soţia sau copiii", a spus un fermier dintr-un sat din Karnataka.

Ministerul de apărare al Indiei a raportat că militarii au trimis 4.5 tone de mâncare supravieţuitorilor ale căror recolte au fost distruse. Inundaţiile au făcut ca preţurile să crească fulgerător în acea regiune, având în vedere că recoltele de trestie de zahăr şi orez au fost printre cele mai afectate.

Numai anul acesta, aproape 1.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile produse în India, iar zeci de mii de oameni şi-au pierdut casele şi recoltele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite