Inundaţii în India: Patru români au fost salvaţi din regiunea Valea Zanskar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru români au fost salvaţi de forţele aeriene indiene din Valea Zanskar, regiune turistică din Caşmirul indian, care a rămas izolată din cauza inundaţiilor, potrivit presei indiene care anunţase anterior că o româncă ar fi decedat.

Forţele aeriene indiene au evacuat ieri şase ghizi şi 81 de cetăţeni străini, între care şi patru români, din Valea Zanskar, relatează Hindustan Times. Turiştii evacuaţi au fost duşi în zona Pang, unde au acces la şoseaua Leh-Manali.

Împreună cu cei patru români sunt turişti din Marea Britanie, Franţa, Olanda, Republica Cehă, Germania, Israel, Elveţia, Austria, SUA, Italia şi Spania.

FOTO Şase spanioli dispăruţi în inundaţii masive din India

După ce drumurile spre Kargil şi Leh au fost blocate din cauza alunecărilor de teren şi inundaţiilor de vineri, peste 150 de turişti, majoritatea străini, au rămas izolaţi în regiune.

Cotidianul Times of India, care cita surse oficiale, a anunţat ieri că printre victimele inundaţiilor din regiunea Ladakh există şi o româncă. Ulterior, MAE a spus că informaţia nu poate fi confirmată deocamdată.

Bilanţul victimelor inundaţiilor din India se ridică la 165 de morţi şi 400 de dispăruţi.

Precipitaţii bruşte au provocat în noaptea de joi spre vineri inundaţii în zona muntoasă Ladakh, din Himalaya, distrugând case, drumuri, poduri şi reţele electrice în Leh, principalul oraş din regiune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite