Interzis claxonatul la nunţi şi botezuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea înăspreşte regulile de mediu din Timişoara, acestea urmând să fie dezbătute de consilierii locali.

Prin noul regulament de mediu, Direcţia de Mediu a Primăriei atrage atenţia că mai multe cartiere din Timişoara sunt în pericol de înmlăştinire şi există riscul unor alunecări de teren. Cartierele vizate sunt Plopi, Ronaţ, Crişan, Fabric şi Mehala. Locuitorii din zonă trebuie să creeze spaţiile verzi necesare, iar Primăria se obligă se le acorde asistenţa tehnică şi plantele.

Curăţenie între blocuri
De asemenea, timişorenii trebuie să îngrijească spaţiile din curţi şi din faţa caselor, iar dacă au terenuri virane sunt obligaţi să le cureţe şi să le identifice printr-un panou care să conţină adresa locaţiei, numele proprietarului şi domiciliul unde poate fi găsit. În cazul apariţiilor unor muşte, ţânţari sau alte dăunătoare pe proprietăţile private, cetăţenii sunt cei obligaţi să le combată.
Regulamentul de mediu îi mai obligă pe timişoreni ca, de fiecare dată când vor să îşi cureţe covorul, să meargă cu el la spălătorie, curăţarea carpetelor şi mochetelor pe domeniul public fiind strict interzisă. Acelaşi document „interzice claxonatul în special când au loc nunţi, botezuri, la poarta întreprinderilor şi cu alte ocazii”.

Catastif pentru patrupede
Animalele de companie reprezintă un capitol important în regulamentul de mediu. Proprietarii unor astfel de animale trebuie să ştie în primul rând că necuvântătoarele se înscriu la primărie în Registrul Animalelor de Companie. Identificarea lor se face pe baza unui microcip de dimensiunea unui bob de orez, introdus sub piele. În apartamente pot fi ţinute maximum două animale de companie, numai cu acordul tuturor locatarilor. În curţile comune, câinii trebuie ţinuţi legaţi într-un ţarc care să le permită mişcare. Ţarcul trebuie să fie la minimum 10 metri de geamurile vecinilor. Câinii pot fi lăsaţi şi liberi în curte, însă numai cu acordul scris al vecinilor.
Prin noul regulament de mediu şi sancţiunile pe acest sector vor creşte. Spre exemplu, cei care abandonează materiale de construcţii pe domeniul public şi produc praf vor fi amendaţi cu 2.500 de lei. „Este cea mai mare amendă pe care am putut să o stabilim în acest sens”, a spus viceprimarul Adrian Orza.

Se interzice:
Claxonatul la nunţi şi botezuri
Colectarea plantelor medicinale sau a fructelor
Corectarea pomilor fără autorizaţie
Dresarea câinilor în parcuri

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite