Intersecţiile groazei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strada Gheorghe Doja s-a „remarcat” printr-un nou accident grav de circulaţie. Mulţi tineri şi-au pierdut viaţa în accidente care au avut loc în Intersecţiile cu liniile de tramvai.

Cu o serie întreagă de străduţe care dau înspre linia de tramvai, pe care cirulă rutele 6, 7 şi 8, dinspre zona Maria, Centru şi piaţa Bălcescu, strada Gheorghe Doja apare mult mai des decât altele în rapoartele de accidente ale Poliţiei Rutiere Timiş. „Numai eu am fost la trei accidente, în ultima perioadă, pe această stradă.

Problema este a şoferilor, care din cine ştie ce motive ignoră semnele de circulaţie. Indicatorul este mare, roşu, pe stâlp, se vede de la distanţă şi, în plus, există pre-semnalizări, cu 50 de metri înainte de indicator”, a spus comisarul Alexandru Cismaş, de la Poliţia Rutieră.

Cine sunt vinovaţii

Locuitorii din zonă tresar la orice sunete de frână bruscă sau claxon intens de tramvai. „Cum au fost atâtea accidente în zonă, mi-e frică la orice sunet mai ciudat de afară. Chiar acum trei săptămâni, au fost accidentate nişte maşini parcate pe partea noastră, tot pentru că un şofer nu s-a asigurat când venea de pe strada Braşov”, a povestit una dintre locatarele casei afectate de accidentul de vineri.

În opinia celor de la Poliţia Rutieră semnalizarea pe strada Braşov, precum şi pe celelalte străzi perpendiculare pe Gheorghe Doja, este corectă. Totuşi, şeful instituţiei, Florin Bolbos a declarat că, săptămâna viitoare, va prezenta cazul Comisiei de Circulaţie şi va solicita o expertizare a locaţiei.

Petru Ciocani, tânărul de 27 de ani, este, conform legii, singurul vinovat pentru accident. Pentru neacordarea priorităţii, acesta va avea permisul suspendat 60 de zile. În plus, tânărul a vorbit, ieri dimineaţă, la telefon cu Livia Pongracz, proprietara de 64 ani a casei distruse, căreia i-a garantat că-i va da asigurarea de maşină, de 150.000 de euro, ca să-şi repare casa.

Suma ar putea reabilita, conform lui Adrian Gârleanu, şeful serviciului de Control Calitate Timiş a Inspectoratului Teritorial în Construcţii Vest, casa afectată. „I-am sfătuit pe locatari să nu meargă prin zona respectivă, iar marţi vom emite o expertiză tehnică”, a spus Gârleanu. El a mai adăugat că serviciul său s-a autosesizat şi că nu a fost anunţat despre accident de RATT, vineri seara, aşa cum se cere într-un astfel de caz, mai ales în momentul în care tramvaiul a fost scos din perete.

Ca urmare, singura cameră a femeii s-a umplut de moloz, care a acoperit toată agoniseala de o viaţă. Oficialii de la RATT se feresc să dea un răspuns ferm în acest caz. „Săptămâna viitoare, se va întruni o comisie şi va stabili dacă cei care au scos tramvaiul au procedat corect sau nu”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cosmin Bradu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite