Intersecţia de la Rotonda aşteaptă „Unda verde“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zonă se produc zilnic ambuteiaje pentru că semafoarele de aici nu merg

Nu e dimineaţă mai proastă ca aceea în care eşti prins, chiar şi pentru câteva minute, într-un ambuteiaj pe una din arterele principale ale Craiovei. Intersecţia cu strada Horia este unul din locurile care dau mereu bătăi de cap şoferilor. „Nu reuşesc să înţeleg de ce nu reglementează traficul odată în intersecţia asta, că mereu e nebunie. Pietonii vin pe-o parte, tramvaiul vine pe alta şi te trezeşti în mijlocul intersecţiei că nu mai ştii încotro s-o iei”, ne-a spus Alexandru Anghel, unul dintre şoferii care au avut de dimineaţă ghinionul de a trece prin intersecţie.

Şoferii indisciplinaţi pun umărul la nebunia din trafic

Alţi craioveni sunt de părere că, la nepăsarea Primăriei se mai adaugă şi cea a unor colegi de trafic, dornici să ajungă mai repede la destinaţie. „Am fost martor acum câteva zile la o fază care era cât pe ce să fie accident. A venit unu’ în intersecţie şi s-a pus pe linia de tramvai. Tramvaiul nu a mai putut să înainteze, el nu putea să o ia înainte pentru că veneau maşini şi atunci a decis să le taie faţa celorlalţi. I-a mers dar vă daţi seama ce sperietură au tras şoferii”, ne-a povestit Mihai Cârjă, agent comercial la unul din magazinele din zonă.

Deşi semafoarele care ar mai descâlci traficul în zona Rotonda au fost amplasate de mai bine de un an, municipalitatea susţine că deocamdată nu le va pune în funcţiune. Semafoarele de la Neuro, ca şi altele amplasate de-a lungul arterei principale din oraş, fac parte dintr-un proiect de care primăria vorbeşte din vara trecută, „Unda verde”, adică sincronizarea tuturor stopurilor astfel încât şoferul care merge cu o viteză medie să prindă culoarea verde în toate intersecţiile, se lasă aşteptată.

„Unda verde” se lasă greu

„Amplasarea semafoarelor de la intersecţia Calea Bucureşti cu Horia este una dintre etapele pentru realizarea proiectului «Unda verde». Au fost amplasate şi alte asemenea semafoare pe Calea Bucureşti. Ele vor fi corelate pentru realizarea sistemului de undă verde”, ne-a declarat Carmen Licu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Craiova. Până când proiectul va fi pus în practică, nu rămâne decât să contorizăm ambuteiajele.

Dacă eşti şofer sau pieton în Craiova, atunci ai cu siguranţă multe lucruri asemănătoare să ne povesteşti, multe de care să te plângi. În fiecare dimineaţă, în drumul spre serviciu te-ai lovit de probleme pe care autorităţile le ignoră sau poate nu le cunosc. Ajută-ne să le aducem în atenţie edililor, postând comentariile tale pe craiova.adevarul.ro sau contactându-ne pe messenger la adresa adevarulcraiova@yahoo.com. Mesajele tale vor fi preluate şi înaintate responsabililor din Primăria Craiova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite