Ministru iranian căutat de Interpol pentru terorism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministru iranian căutat de Interpol pentru terorism
Ministru iranian căutat de Interpol pentru terorism

Procurorul argentinian Alberto Nisman a declarat vineri că ministrul iranian desemnat pentru portofoliul Apărării, Ahmad Vahidi, este căutast de Interpol din 2007 pentru presupusă implicare în atentatul împotriva centrului evreiesc AMIA din Argentina, atac ce s-a soldat în 1994 cu 85 de morţi.

  • Propunerea ca Ahmad Vahidi să fie ministru al apărării a fost prezentată de preşedintele Mahmoud Ahmadinejad Parlamentului iranian şi trebuie să primească votul de încredere al deputaţilor.


"Vahidi nu este numai sub incidenţa mandatului de arestare emis de justiţia argentiniană, dar este şi una dintre persoanele căutate cu prioritate maximă, aflate pe lista aprobată de Interpol, prin votul majorităţii membrilor săi, la Adunarea generală din Maroc din noiembrie 2007", a declarat Nisman, citat de AFP.

"O asemenea numire ar fi extrem de gravă, dat fiind că Ahmad Vahidi este, în calitate de fost lider al grupului special al-Quds, foarte implicat în atentatul împotriva sediului AMIA", a adăugat procurorul.

Vahidi era şeful Gardienilor revoluţiei, trupele de elită ale regimului de la Teheran şi a participat la reuniunea celor mai înalte autorităţi ale ţării în cursul căreia s-a decis atacarea sediului comunităţii evreieşti din Buenos Aires.

Comunitatea evreiască din Argentina a condamnat ferm desemnarea ca ministru a lui Vahidi, considerând că este o "insultă incalificabilă adusă victimelor masacrului şi rudelor lor".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite