Senatorii trebuie să-şi achite transportul pentru Jocurile Interparlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul se pregăteşte pentru un nou partid
Parlamentul se pregăteşte pentru un nou partid

Cei şase senatori care şi-au anunţat intenţia de a participa la prima ediţie a jocurilor sportive interparlamentare de la Moscova o vor putea face doar dacă îşi vor plăti singuri transportul până în capitala Rusiei, a decis, marţi, Biroul Permanent al Senatului.

Conducerea Senatului a decis să nu accepte decontarea din bugetul instituţiei a cheltuielilor cu transportul Bucureşti-Moscova şi retur a celor şase parlamentari care şi-au manifestat intenţia de a participa la prima ediţie a jocurilor sportive interparlamentare europene.

La invitaţia Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, grupurile parlamentare au stabilit şase senatori care să participe, în perioada 1-5 octombrie, la Moscova, la prima ediţie a jocurilor sportive interparlamentare.

Astfel, Marius Gerard Necula, Dumitru Florian Staicu, Florin Mircea Andrei şi Liviu Câmpanu ar urma să participe la competiţia de tenis de la Moscova, iar Marian Iulian Rasaliu şi Alexandru Mazăre vor concura la jocurile de minifotbal organizate în capitala rusă.

Organizatorii ruşi se angajează să acopere cheltuieile legate de cazare şi de transport intern. Senatul a acceptat să le deconteze celor şase senatori diurnă integrală categoria a II-a pe perioada 1-6 octombrie şi asigurarea medicală, însă a refuzat să le deconteze şi costul transportului internaţional la şi de la Moscova.

Chestorul Senatului, Constantin Dumitru, a declarat, marţi, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului, că senatorii care acceptă să îşi plătească din propriul buzunar transportul vor putea să concureze pe terenurile de tenis şi minifotbal din Moscova.

Potrivit programului transmis de organizatori, senatorii vor vizita oraşul şi muzeele moscovite, precum şi teatre şi monumente istorice, şi vor avea întrevederi cu parlamentari ruşi, membri ai Guvernului şi cu primarul Moscovei.

Participarea celor şase senatori la jocurile sportive de la Moscova a fost respinsă de către comisia de politică externă a Senatului, avizul negativ al comisiei nefiind luat în calcul de Biroul Permanent al Senatului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite