Internetul de la cablişti: „conexiune întreruptă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uneori, internetul prin fibră optică merge mai greu decât funcţiona dial-up-ul acum zece ani. Tot mai mulţi români se plâng de calitatea slabă a serviciilor de internet, dar şi de faptul că tehnicienii facturează şi costurile remedierii defecţiunilor ce apar din vina operatorilor.

Citiţi şi:



Dacă aveţi probleme cu conexiunea la internet mai bine aşteptaţi să se rezolve de la sine pentru că echipele tehnice ajung greu şi, uneori, facturează şi costurile remedierii problemei. Victoria A. stă în cartierul Militari din Bucureşti şi are abonament la internet de la RCS&RDS de trei ani. Însă, de un an, de când operatorul a băgat fibră optică internetul merge tot mai prost.

„Nu înţeleg ce se întâmplă, din trei în trei zile îmi tot pică internetul, chiar şi de mai multe ori pe zi. Eu sunt web designer, muncesc de acasă şi am nevoie de conexiune non-stop, îmi dă RCS&RDS banii pierduţi pentru că nu am reuşit să-mi termin proiectele la timp?“, spune Victoria A.

Firul-problemă

Ea a încercat în nenumărate rânduri să sune la call center-ul firmei, însă s-a lovit de nepăsarea celor de aici. „Am impresia că sunt doar nişte studenţi fără niciun fel de pregătire tehnică. După ce aşteptam câte 20 de minute să mi se facă legătura cu un operator, tot ce mi se spunea era să refac conexiunea la internet“, adaugă ea. După ce a făcut sesizări peste sesizări, a reuşit să stabilească o zi în care o echipă să se deplaseze să verifice cablurile. Însă, a fost programată abia peste o săptămână.

„Mi s-a spus că trebuie să aştept, cei de la tehnic au şi ei programul lor, dar cum rămâne cu al meu?”, se întreabă ea dezamăgită. Victoria A. poveşte că atunci când a venit o echipă, tehnicienii au verificat cutia unde erau cablurile de internet. „Au dat din umeri şi au spus că nu au ce face. Sunt prea mulţi abonaţi în bloc, iar firele de internet apasă unele pe celelalte şi de accea se mai produc întreruperi“, a fost explicaţia echipei tehnice.

Şi clienţii care au internet de la UPC au probleme tot din cauza firelor. Mihai A. din Bacău se confruntă tot cu întreruperi ale semnalului, la fel ca şi abonantul RCS&RDS. Însă, în cazul lui, modemul arată că primeşte semnal, dar se pierde pe drumul spre calculator.

„Două săptămâni am tot încercat să dau de o echipă tehnică, trebuia schimbat doar firul care făcea legătura cu laptopul“, îşi aminteşte el. Mihai A. povesteşte că de la call center i s-a spus că nu poate schimba el firele, este nevoie de  un tehnician pentru că „trebuie umblat şi la cutia de pe scara blocului“. „Mi-au precizat faptul că sunt obligat să achit şi contravaloarea cablului şi pe cea a instalării lui, în valoare de 25 de lei“, arată abonatul.

Când a stabilit o zi în care echipa putea veni să rezolve probleme a avut o supriză şi mai neplăcută. „Au spus că vin vineri la ora 14.00. Mi-am luat liber de la serviciu şi am aşteptat degeaba toată ziua“, adaugă Mihai A. Tehnicienii au sosit „la datorie“, însă cu o întârziere de 24 de ore.

Dial-ul la preţ de broadband

Un cititor al ziarului Adevărul se plânge că abonamentul la internet de la Romtelecom – Clicknet – este prezentat doar în reclame ca fiind cel mai ieftin. În realitate, preţul este acelaşi ca şi în cazul altor operatori. Mai mult, calitatea serviciului lasă de dorit. „Fac reclamă mincinoasă fără a fi sancţionaţi de nimeni, iar internetul lor merge mai greu decât mergea dial-up-ul pe vremuri“, ne scrie el.

Dacă unor abonaţi li se întrerupe semnalul la internet, în cazul altora preţul serviciului creşte pe neaşteptate, dar calitatea rămâne aceeaşi. Aşa a păţit şi un client al UPC care avea cel mai mic abonament la internet. Însă, de două luni, când se ducea să plătească la ghişeul operatorului i se cerea cu 10 lei mai mult decât plătea până atunci. „Am verificat factura şi atunci am văzut că din abonament Internet Small era trecut Internet Medium“, povesteşte el. El spune că va face reclamaţie la Protecţia Consumatorului.

Câţi abonaţi au reclamat serviciile de internet

În primele zece luni ale anului, 2.380 de persoane au apelat la Protecţia Consumatorului pentru a soluţiona problemele legate de funcţionarea slabă a internetului, cablului şi telefoniei. Dintre aceştia, 681 au reclamat nefuncţionarea serviciului sau întreruperea de furnizare.

Mâine în „Adevărul“

Campania începută de ziarul „Adevărul“ continuă şi mâine când veţi putea citi despre cele mai frecvente reclamaţii făcute de abonaţii serviciilor de cablu, internet şi televiziune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite