China cenzurează Internetul înaintea comemorării protestelor din Tainanmen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o zi înaintea aniversării protestelor democratice din Piaţa Tiananmen din 1989, autorităţile comuniste chineze au închis peste 6.000 de site-uri, bloguri, forumuri, site-uri de socializare pe internet precum Twitter, Flikr şi transmisiile canalelor străine de televiziune. Potrivit AFP, comuniştii lui Hu Jintao vor să evite cu orice preţ discuţiile politice online.

  • Centrului de Informaţie pentru Drepturile Omului şi Democraţie din Hong Kong a spus că responsabilii cu monitorizarea internetului din guvernul chinez au închis peste 6.000 de site-uri afiliate colegiilor şi universităţilor
  • Blogspot.com, wordpress.com, Hotmail şi live.com de la Microsoft sunt imposibil de accesat în acest moment în China.
  • You Tube a fost blocat încă din martie.
  • Numeroase bloguri întreţinute de criticii guvernamentali au fost blocate, în timp ce serviciile Twitter sau Flikr nu pot fi accesate.
  • Ziarul în limba engleză "The South China Morning Post", care a tratat pe larg subiectul Tiananmen şi alte chestiuni care deranjează comuniştii chinezi a avut probleme cu distribuţia.
  • Cititorii celei mai recente ediţii a "The International Herald Tribune" au descoperit că lipseşte o pagină din interiorul ziarului, pe care era publicat un articol despre liderul religios al Tibetului, Dalai Lama.


"Am înţeles că guvernul chinez blochează accesul la Flickr şi la alte site-uri internaţionale, deşi nu a oferit nicio explicaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Yahoo, Jason Khoury, care deţine Flickr. "Credem că o restricţie generală fără o bază legală este în contradicţie cu dreptul la liberă exprimare", a adăugat acesta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite