Medvedev: Iranul să coopereze cu Agenţia Internaţională a Energiei Atomice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medvedev: Iranul să coopereze cu Agenţia Internaţională a Energiei Atomice
Medvedev: Iranul să coopereze cu Agenţia Internaţională a Energiei Atomice

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a cerut, vineri, Iranului să "coopereze deplin" cu AIEA, declarându-se în continuare în favoarea unui "dialog serios" cu Teheranul, transmite AFP.

"Cerem Iranului să coopereze deplin cu Agenţia Internaţională a Energiei Atomice" în ancheta referitoare la cel de-al doilea centru de îmbogăţire nuclear dezvăluit vineri, a declarat preşedintele rus, într-un comunicat citit de purtătoarea sa de cuvânt, Natalia Timakova.

"Rusia rămâne hotărâtă să poarte un dialog serios pentru a se ajunge la un acord privind o modalitate eficace de eliminare a îngrijorărilor comunităţii internaţionale faţă de programul nuclear al acestei ţări", a adăugat el, promiţând să facă "tot posibilul" pentru a sprijini AIEA.

Agenţia Internaţională a Energiei Atomice (AIEA) a anunţat vineri că a fost informată de Iran - printr-o scrisoare datată 21 septembrie - că acesta construieşte un al doilea centru de îmbogăţire a uraniului, pe lângă cel care există deja la Natanz, în centrul ţării.

Preşedintele american, Barack Obama, omologul său francez, Nicolas Sarkozy, şi premierul britanic, Gordon Brown, au reacţionat acuzând Iranul că a ascuns timp de mai mulţi ani acest centru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite