Interlopul Sile Cămătaru a primit aviz pentru eliberare condiţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sile Camataru
Sile Camataru

Interlopul Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, unul dintre liderii clanului Cămătarilor, care controlează sectorul 5 al Capitalei, este la un pas de eliberare condiţionată. Judecătoria Sectorului 4 va lua în discuţie astăzi  o cerere făcută d eineterlop de liberare condiţionată.


El este condamnat la o pedeapsă de 13 ani de închisoare pentru mai multe fapte de violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane. Potrivit unor surse judiciare, Comisia Specială din cadrul Penitenciarului Jilava a dat aviz favorabil, la 8 noiembrie 2011, pentru eliberarea condiţionată a acestuia. „Am executat fracţia prevăzută de lege", arată Sile Cămătaru, care este arestat din data de 2 mai 2004.


„Pe toată perioada în care m-am aflat în executarea pedepsei, am avut o bună comportare, dând dovezi temeinice de îndreptare. În plus, am înţeles să respect normele de conduită, am manifestat respect, am participat la activităţile desfăşurate în cadrul penitenciarului", susţine Sile Cămătaru.


Potrivit procurorilor, în perioada 2000-2004, Sile Cămătaru, împreună cu sora sa, Angela Stoica, zisă Angelica Cămătaru,  au forţat mai multe tinere să se prostitueze în discoteca Herăstrău din Bucureşti.  Fratele acestuia, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, a fost protagonistul unui scandal mediatic, când la eliberarea sa, în iunie 2010, a plecat cu calul din poarta Penitenciarului Jilava până la domeniul său din Ferentari. 

Clanul Cămătaru, liderii interlopilor

. Grupul organizat în jurul fraţilor Vasile şi Ion Balint, cunoscuţi drept Sile şi Nuţu Cămătaru, a fost implicat ani în afaceri de proxenetism, trafic de persoane, şantaj pentru primiri sau recuperări de bani, câştigând sume uriaşe, relevă Curtea Supremă într-unul din dosarele în care a condmanat mai  mulţi membri ai grupării..

Şantaj şi lipsire de libertate


În motivarea sentinţei de condamnare a celor 31 de membri ai grupului, se arată că Laurenţiu Cosma, în perioada decembrie 2003 - ianuarie 2004, prin folosirea de violenţe şi ameninţări, a încercat să determine pe părţile vătămate Moraru Marian şi Mănescu Genica să restituie o sumă de bani, iar la data de 5 ianuarie 2004, împreună cu alţi doi inculpaţi au lipsit de libertate pe partea vătămată Dobriţă Tudor. Cosma a fost acuzat pentru şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal.
Lungu Ion care, în perioada decembrie 2003 - ianuarie 2004, prin folosirea de violenţe şi ameninţări, a încercat să determine pe părţile vătămate Moraru Marian şi Mănescu Genica să restituie o sumă de bani a fost acuzată de şantaj.
Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, care, în perioada decembrie 2003 - ianuarie 2004, i-a trimis pe Gheorghe Cristian, Lungu Ion, Cosma Laurenţiu şi Bărbieru Leonard Florian cu scopul de a determina, prin folosirea de violenţe şi ameninţări, pe părţile vătămate Moraru Marian şi Mănescu Genica să restituie o sumă de bani pretinsă de Molodeţiu Violeta Adriana. Prin activităţile sale, Balint i-a ajutat pe aceştia în vederea îndeplinirii scopului propus. El a fost acuzat de complicitate la şantaj.
Molodeţiu Violeta-Adriana, care în înţelegere cu inculpatul Balint Ion, în perioada decembrie 2003 - ianuarie 2004 i-a determinat pe inculpaţii Cosma Laurenţiu, Lungu Ion şi Gheorghe Cristian ca prin folosirea de violenţe şi ameninţări, să constrângă pe părţile vătămate Moraru Marian şi Mănescu Genica să restituie o sumă de bani, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de instigare la şantaj.
Pe de altă parte, în perioada 1997-1998 inculpata Ceremuş Tatiana, cetăţean moldovean, a intrat în România dată de la care s-a şi stabilit pe teritoriul ţării noastre obţinând ulterior şi cetăţenia română.


Prostituatele, recrutate din Moldova


Legăturile cu diverse persoane de sex feminin care practicau prostituţia, provenind de asemenea din Republica Moldova, datează din 2000, când inculpata a cunoscut-o şi i-a oferit găzduire numitei "Vica", prostituată care-şi racola clienţii în discoteca "Herăstrău". Prin intermediul acestei persoane, în perioada care a urmat inculpata Ceremuş a cunoscut şi alte prostituate tot din Republica Moldova, printre care Creţu Oxana şi Baltaga Ludmila aflate pe teritoriul României din anii 1998 şi, respectiv, 2000.


În paralel, în perioada anului 2000, inculpata Ceremuş Tatiana l-a cunoscut şi a devenit concubina inculpatului Simirianu Marian, "o persoană cu o statură impozantă, angajat de-a lungul timpului ca agent de pază la o serie de localuri de noapte şi discoteci şi, totodată, un apropiat al fraţilor Balint, o persoană care avea toate calităţile necesare pentru a putea pune, împreună cu înculpata, bazele unei grupări care să tragă foloase materiale din activitatea diferitelor prostituate". Rolul lui Simirianu a fost dublu - de protector, persoană capabilă să intervină în situaţia unor neplăceri ivite cu alte grupări infracţionale în cazul în care era necesară folosirea violenţei ori a relaţiilor din lumea interlopă a Capitalei, precum şi de persoană care racolează diverşi clienţi dispuşi să plătească, pentru a întreţine raporturi sexuale cu prostituatele asupra cărora avea un control împreună cu Ceremuş.


Minore, exploatate sexual


Creţu Csana, Baltaga Ludmila - aflate sub patronajul lui Ceremuş şi al lui Simirianu, din perioada anului 2001; Untila Natalia - din vara anului 2003; Peharpre Alexandra Angela - trimisă pentru prostituţie din vara anului 2002 şi până în luna decembrie 2002 şi minora Mândrilă Ionela Mădălina - preluată în vederea exploatării în cursul lunii noiembrie 2003 de la inculpatul Dobroiu Virgil şi folosită ca prostituată până în primăvara anului 2004.
Astfel, în baza unor rezoluţii infracţionale unice şi în baza înţelegerilor intervenite între între doi coinculpaţi, aceştia, până în primăvara anului 2004 au racolat o serie de persoane de sex masculin dispuse să plătească diverse sume de bani pentru a beneficia de serviciile prostituatelor pe care acestea le ofereau. În activitatea lor infracţională, cei doi au înlesnit practicarea prostituţiei de către cei de mai sus cu numitele Creţu Oaxana, Baltaga Ludmila, Untilă Natalia, Peharpre Alexandra Angela şi minora Mândrilă Ionela Mădălina, trăgând totodată foloase materiale din această activitate, prin perceperea unui comision pentru fiecare dintre clienţii prostituatelor. În acest sens, astfel cum rezultă şi din convorbirile telefonice interceptate în mod autorizat şi certificate de instanţa de judecată în vederea folosirii de probe rezultă că inculpata Ceremuş Tatiana şi inculpatul Simirianu Marian aveau un control precis asupra sumelor de bani obţinute de prostituate prin întreţinerea de raporturi sexuale, întreaga activitate fiind coordonată ca o adevărată afacere.


Un alt apropiat şi loial al lui Balint Vasile, implicat în activităţi de proxenetism şi trafic de persoane a fost şi inculpatul Panduru Adrian zis "Limbă".
Proxeneţii luau 50% din profit
Acesta la rândul său, în perioada 2001 - mai 2004, a obţinut foloase materiale (aproximativ 40.000 dolari) din prostituarea unor femei pe care le-a racolat şi îndemnat în acest scop.


Modul de operare al acestui inculpat a constat pe de o parte în racolarea de clienţi pentru prostituatele aflate sub controlul său şi anume: Giuraniuc Elisabeta, Florentina zisă "Eliza", Ilaşcu Alexandra Carmen zisă "Pasata", minorele Petre Iuliana Nicoleta zisă "Gianina", în vârstă de 15 ani, Pătraşcu Andreea Doina, în vârstă de 17 ani, care în schimbul protecţiei oferite de inculpat şi în schimbul clienţilor racolaţi de acesta îşi împărţeau câştigurile din prostituţie cu inculpatul Panduru Adrian, acestuia revenindu-i un procent de 50 la sută.
Pe de altă parte, inculpatul Panduru Adrian găsea clienţi şi pentru prostituatele aflate sub controlul şi găzduirea Tatianei Ceremuş, obţinând şi în acest mod, pentru fiecare client racolat, un procent de 50 la sută din suma care se primea de la bărbatul dispus să plătească pentru a întreţine raporturi sexuale cu o prostituată.


În anul 2001, inculpatul Panduru Adrian a cunoscut-o pe Giuraniuc Elizabeta Florentina căreia i-a propus să practice prostituţia. După ce a obţinut consimţământul acesteia, inculpatul i-a explicat că el se va ocupa de racolarea bărbaţilor cu care urma să o pună în legătură în vederea întreţinerii de raporturi sexuale contra unor sume de bani, precum şi faptul că tot el, îi va asigura protecţie în caz de necesitate, activităţi ilicite în schimbul cărora urma să-şi oprească o cotă procentuală de 50 la sută din fiecare sumă primită de la clienţi.
În perioada ce a urmat, conform înţelegerii intervenite, inculpatul a racolat pentru martoră un număr mare de bărbaţi (majoritatea lor fiind cetăţeni străini) dispuşi să plătească pentru a întreţine raporturi sexuale. Comunicările dintre inculpatul Panduru Adrian şi Giuraniuc Elizabeta Florentina privitor la „clienţii” racolaţi se realizau de fiecare dată telefonic, iar după ce se stabileau detaliile privind locul şi timpul pentru care era aşteptată, Giuraniuc Elizabeta Florentina se deplasa la adresele indicate de inculpat, unde întreţinea raporturi sexuale cu bărbaţii racolaţi în acest sens, pentru sume cuprinse între 100-200 de dolari, din care un procent de 50 la sută era plătit inculpatului drept comision.
Angajaţii de la hotel sprijineau prostituţia
Pentru a-şi asigura reuşita activităţii infracţionale, şi anume pentru ca martora să poată accede la camerele de hotel, unde "clienţii" erau cazaţi, inculpatul Panduru Adrian era sprijinit şi de anumite persoane din personalul hotelier, cum ar fi "bagajişti", "recepţioneri", din cadrul serviciului de pază, persoane care însă nu au fost identificate.


La sfârşitul anului 2001, inculpatul Panduru Adrian, a cunoscut-o pe Ilaşcu Alexandra Carmen zisă "Pasata", ocazie cu care, pe fondul unei lipse de resurse băneşti a acesteia, a racolat-o şi pe ea în vederea practicării prostituţiei.
Conform înţelegerilor, în perioada care a urmat şi până la data arestării, inculpatul Panduru Adrian a racolat pentru această martoră un număr semnificativ de bărbaţi, de regulă cetăţeni străini, cu care a pus-o în legătură şi cu care aceasta a întreţinut raporturi sexuale pentru sume cuprinse între 100 şi 200 de dolari, din care 50 la sută a plătit inculpatului drept comisioane.


La începutul anului 2004 martora Pătraşcu Andreea Doina, în vârstă de 17 ani, cunoscându-l la o petrecere pe un bărbat Alex a fost ademenită şi racolată de acesta pentru prostituţie. Întrucât în perioada care a urmat, "Alex" a plecat din ţară, acesta a transferat-o unui prieten al său, respectiv inculpatul Panduru Adrian, care a "coordonat activitatea de prostituţie a minorei".
Inculpatul a continuat să-i inducă mimorei faptul că activitatea de prostituţie îi poate aduce beneficii şi, în perioada care a urmat, mai precis până la data arestării sale, acesta a racolat pentru martora Pătraşcu Andreea Doina, un număr important de bărbaţi, în marea lor majoritate cetăţeni străini, cărora a transferat-o, şi cu care aceasta a întreţinut raporturi sexuale în schimbul unor sume de circa 100 de dolari de client, din care un procent de 50 la sută a fost însuşit de către Panduru Adrian.
Cuibuşor de nebunii, Discoteca Herăstrău
În luna iunie 2003, martora Petre Iuliana Nicoleta zisă "Geanina", în vârstă de 14 ani la acea dată, a fost racolată pentru practicarea prostituţiei de numitul Vlăsceanu Elvis Valentin, care i-a înlesnit practicarea prostituţiei prin racolarea unor clienţi în discoteca Herăstrău şi acordându-i protecţie faţă de alţi proxeneţi şi prostituate care frecventau în acelaşi scop localul menţionat, activităţi ilicite pentru care încasa de la aceasta 50% din sumele pe care aceasta le primea de la bărbaţii cu care întreţinea raporturi sexuale.


În luna martie 2004, printr-o cunoştinţă a sa pe nume "George", martora Petre Iuliana Nicoleta l-a cunoscut pe inculpatul Panduru care i-a propus acesteia să practice prostituţia sub coordonarea sa, asigurând-o că îi va racola bărbaţi cu care să întreţină raporturi sexuale contra unor sume de bani, de regulă 100 de dolari, că o va transporta la şi de la locurile unde întreţinea raporturile sexuale cu aceştia, precum şi faptul că îi va asigura protecţie, urmând să-i revină un procent de 50 la sută din sumele primite de la bărbaţii care plăteau pentru a întreţine raporturi sexuale.
În perioada care a urmat până la data arestării sale, inculpatul Panduru Adrian, a racolat un număr important de bărbaţi, punându-i în legătură cu martorii pentru a întreţine raporturi sexuale contra unor sume cuprinse între 150 - 200 de dolari sau euro, obţinând sume importante de bani, care i-au asigurat o prosperitate din punct de vedere material.


În realizarea scopurilor propuse, şi anume de a obţine câştiguri din activitatea de prostituţie, Ceremuş Tatiana, împreună cu inculpatul Simirianu Marian, a acţionat pentru a crea o adevărată reţea formată din persoane care la rândul lor, datorită ocupaţiilor avute şi locurilor frecventate, puteau să racoleze în mod constant clienţi dispuşi să plătească diverse sume de bani, în lei dar mai ales în valută, pentru a întreţine raporturi sexuale cu prostituatele coordonate de Ceremuş.


Amatorii de sex racolaţi la „Casa Vernescu”


În perioada 2002-mai 2004, Popa Georgeta, zisă "Georgiana", a frecventat în mod constant cazinoul "Casa Vernescu", pe de o parte pentru a racola diverşi bărbaţi cu o situaţie financiară bună (oameni de afaceri, cetăţeni străini) care erau dispuşi să plătească sume cuprinse între 100 şi 250 de dolari pentru a întreţine raporturi sexuale cu prostituatele găzduite de Ceremuş Tatiana - respectiv Baltaga Ludmila, Creţu Oxana, Untilă Natalia şi minora Mîndrilă Ionela Mădălina-, iar, pe de altă parte, pentru a-şi cheltui în acest loc, la mesele de joc a căror împătimită era, sumele de bani pe care le obţinea drept comision pentru faptul că a furnizat clienţi prostituatelor menţionate mai sus.
Popa a negat constant că s-a implicat în activitatea de proxenetism sau că a tras foloase materiale din aceasta, însă instanţa a apreciat că probele administrate în cauză dovedesc cu prisosinţă acest fapt, precum şi că inculpata îşi punea la dispoziţia prostituatelor chiar şi locuinţa, pentru a fi folosită ca loc în care se consumau raporturile sexuale, aşa cum reiese din declaraţiile inculpaţilor Ceremuş Tatiana şi Panduru Adrian, ale martorilor Miloaie Liviu Adrian , Baltaga Ludmila, Giuraniuc Elizabeta , Ilaşcu Alexandra Carmen, Creţu Oxana şi ale părţilor vătămate Untilă Natalia, Mândrilă Ionela Mădălina şi Perherpre Alexandra Angela, coroborate cu convorbirile telefonice aflate la dosarul cauzei.
Un alt element al reţelei de proxeneţi care găsea clienţi pentru prostituatele găzduite de inculpata Ceremuş Tatiana, respectiv Baltaga Ludmila, Creţu Oxana, Untilă Natalia şi minora Mîndrilă Ionela Mădălina a fost şi inculpatul Moldovan Florin Pompiliu, un cunoscut şi prieten al inculpatului Simirianu Marian din perioada anului 1990. Acesta frecventa în perioada anilor 2002 - mai 2004 diverse localuri de noapte printre care şi California Love, situat în Piaţa Galaţi, în cadrul căruia avea şi calitatea de asociat.


Astfel, în perioda indicată, inculpatul Moldovan Florin Pompiliu, pe baza înţelegerilor avute cu inculpata Ceremuş Tatiana şi inculpatul Simirianu Marian găsea diverse persoane de sex masculin care erau dispuse să plătească sume de bani pentru a întreţine raporturi sexuale cu o prostituată, după care o contacta fie pe inculpata Ceremuş Tatiana fie pe inculpatul Simirianu Marian pentru a solicita prezenţa uneia din următoarele prostituate: Untilă Natalia, Baltaga Ludmila, Creţu Oxana sau Mândrilă Ionela Mădălina, primind comisioane de câte 15-25 la sută din suma plătită de fiecare client al prostituatelor.


Probele administrate în cauză confirmă de asemenea faptul că inculpatul Moldovan Florin Pompiliu, a intermediat astfel de întâlniri ale unor persoane de sex masculin cu minora Mandrilă Ionela Mădălina, cunoscând faptul că aceasta este minoră.


Un alt element al reţelei de proxeneţi care găsea clienţi pentru prostituatele găzduite de inculpata Ceremuş Tatiana - respectiv Baltaga, Creţu, Untilă şi minora Mîndrilă - a fost şi inculpatul Moldovan Florin Pompiliu, un cunoscut şi prieten al inculpatului Simirianu din perioada anului 1990. Acesta frecventa în perioada anilor 2002 - mai 2004 diverse localuri de noapte, printre care şi California Love, situat în Piaţa Galaţi, unde era asociat.
În perioda respectivă, Moldovan, în baza înţelegerilor cu Ceremuş şi Simirianu, găsea diverse persoane de sex masculin care erau dispuse să plătească pentru a întreţine raporturi sexuale cu o prostituată, după care îi contacta pe cei doi, pentru a solicita prezenţa prostituatelor, primind comisioane de câte 15-25 la sută din suma plătită de fiecare client al fetelor.
Probele administrate în cauză confirmă de asemenea faptul că inculpatul Moldovan, a intermediat astfel de întâlniri ale unor persoane de sex masculin cu Mandrilă, cunoscând faptul că aceasta este minoră.
O altă persoană care acţiona pentru a găsi clienţi pentru prostituatele găzduite şi controlate de inculpata Ceremuş a fost şi inculpatul Nelu Mihai Balaban. Acesta, în perioada anilor 2002 - mai 2004, le-a contactat în repetate rânduri pe Untilă Natalia, Baltaga Ludmila şi Creţu Oxana, fie în mod direct, fie prin intermediul inculpatei Ceremuş, pentru a le pune în legătură cu diverse persoane cu care acestea să întreţină raporturi sexuale contra cost. Conform celor afirmate de inculpat, susţinute însă şi de prostituatele menţionate, acesta nu era plătit în vreun fel pentru serviciile sale de racolare de clienţi, Balaban doar înlesnind prostituţiea.
În perioada noiembrie 2003 - mai 2004, cunoscând că Mandrilă Ionela Mădălina este minoră şi că este exploatată ca prostituată de către inculpata Ceremuş Tatiana, a transferat-o unor diverse persoane.
Prostituatele erau plasate ca marfa
Din probele administrate a mai rezultat că, în perioada anului 2001, Dobroiu Virgil a cunoscut-o pe minora Mândrilă cu care a iniţiat o relaţie de prietenie care s-a derulat până în perioada lunii noiembrie 2003, în oraşul Rovinari- Gorj, unde ambii îşi aveau locuinţele. În toamna anului 2003, profitând de problemele de natură familială şi de situaţia precară în care se afla minora, împreună cu familia sa, Dobroiu "i-a inoculat părţii vătămate Mândrilă Ionela Mădălina ideea de a veni în Bucureşti pentru a se angaja, pentru ca ulterior aceasta să îşi manifeste inclusiv disponibilitatea de a practica prostituţia în Bucureşti, unde inculpatul s-a oferit să o plaseze".


"Obţinând acceptul minorei de a veni în Bucureşti, inclusiv în scopul arătat mai sus, inculpatul Dobroiu Virgil l-a contactat pe inculpatul Simirianu Marian înţelegându-se cu acesta să i-o transfere pe minora Mândrilă Ionela Mădălina, în vârstă de 17 ani la acea dată, pentru a practica prostituţia. În baza acestor discuţii în cursul lunii noiembrie 2003 inculpatul Dobroiu Virgil s-a deplasat împreună cu minora Mândrilă Ionela Mădălina în municipiul Bucureşti, unde întâlnindu-se cu inculpatul Simirianu Marian la o staţie de benzină OMV situată pe b-dul Corneliu Coposu, i-a predat-o pe minoră acestuia, solicitând pentru prestaţia sa ca o parte din banii obţinuţi în urma prostituării minorei să-i revină lui", explică instanţa supremă.
Simirianu a fost de acord cu propunerea lui Dobroiu, astfel că au dus-o pe fată la reşedinţa lui Ceremuş, aceasta ulterior găzduind-o în acelaşi loc unde erau şi Baltaga Ludmila, Creţu Oxana şi Untilă Natalia.


Minora a fost pusă în legătură şi cu inculpaţii Popa Georgeta, Moldovan Florin-Pompiliu şi Balaban Nelu Mihai, care i-au facilitat la rândul lor contactul cu un număr important de bărbaţi cu care a întreţinut raporturi sexuale, o parte din banii obţinuţi din întreţinerea de raporturi sexuale revenind inculpaţilor, cu excepţia inculpatului Balaban Nelu Mihai care nu a primit nici un comision pentru această "activitate".
În vara anului 2002, pe fondul dorinţei de a obţine câştiguri de bani, partea vătămată Peharpre Alexandra Angela a intrat în contact cu inculpatul Simirianu Marian. În urma discuţiilor purtate cu aceştia, s-a stabilit ca partea vătămată Peharpre Alexandra Angela să întreţină raporturi sexuale cu diferite persoane care vor fi racolate în acest scop de către inculpata Ceremuş Tatiana şi inculpatul Simirianu Marian, urmând ca pentru acest lucru, dar şi pentru protecţia furnizată de inculpatul Simirianu Marian, banii proveniţi din prostituţie să fie împărţiţi, părţii-vătămate revenind o jumătate din aceştia.


În vederea ademenirii pentru practicarea prostituţiei, Simirianu Marian i-a promis iniţial părţii-vătămate că-i va găsi un loc de muncă în Spania, iar la întrebarea acesteia cu privire la natura muncii care va trebui desfăşurată, inculpatul i-a răspuns cu următoarea întrebare: "Ştii să faci dragoste ?".
Concomitent, în realizarea scopului propus şi anume de a o racola pe partea vătămată pentru prostituţie, inculpatul i-a spus acesteia că trebuie să petreacă o săptămână în Bucureşti drept perioadă de acomodare, urmând să primească explicaţii de la Ceremuş, cu privire la ceea ce urma să facă.
În perioada care a urmat, până în cursul lunii decembrie 2002, Ceremuş şi Simirianu au intermediat mai multe întîlniri între anumite persoane care au plătit diverse sume pentru a întreţine raporturi sexuale cu partea vătămată Peharpre Alexandra Angela, sumele fiind pentru serviciile de natură sexuală pe care le presta Peharpre şi care erau încasate de Ceremuş, din care o parte era remisă fetei Restul era împărţit între Ceremuş şi Simirianu.
"Într-una din situaţiile cuprinse în perioada de timp în care partea vătămată Peharpre a practicat prostituţia, unul dintre clienţii găsiţi de inculpatul Panduru Adrian pentru aceasta a fost şi Balint Vasile, aşa cum a declarat inculpatul Panduru Adrian cu ocazia unor înregistrări audio-video şi cum a confirmat chiar partea vătămată, susţinerile acesteia nefiind negate de Balint Vasile. Inculpata Ceremuş Tatiana a explicat cu privire la acest incident că a partea vătămată a fost oferită lui Balint Vasile, pentru a întreţine relaţii sexuale cu acesta de către inculpatul Panduru Adrian fără ştirea lui Simirianu Marian, ceea ce a atras supărarea acestuia, între cei doi având loc o discuţie în cadrul căreia Simirianu Marian îi solicită lui Panduru Adrian suma de 50.000 de dolari dacă nu îi returnează fata", arată ICCJ.


În cursul lunii decembrie 2002, Peharpre luând hotărârea de a renunţa la practicarea prostituţiei, i-a comunicat acest fapt lui Ceremuş şi lui Simirianu, împrejurare care a condus la crearea unei stări conflictuale care avea drept substrat nemulţumirea proxeneţilor cu privire la faptul că prin plecarea tinerei "pierd şi o sursă importantă de venituri".


Şmecherie= prostituţie


Conform celor afirmate de Peharpre, atât prin declaraţiile sale cât şi cu ocazia interceptărilor audio-video efectuate în baza unor autorizări legale, la momentul la care i-a anunţat pe cei doi că intenţionează să se lase de "şmecherie" ("şmecherie" însemnând prostituţie în jargonul utilizat de gruparea Ceremuş-Simirianu, potrivit celor precizate de tânără), motivând că şi-a găsit un iubit cu care doreşte să se mărite, inculpatul Simirianu Marian i-a replicat: "Cum rămâne cu contractul pe care l-am avut ? În cazul în care te laşi de meserie trebuie să ne anunţi cu o lună înainte". Simirianu a dat de înţeles că fata este datoare fie să găsească o persoană de sex feminin care să o înlocuiască în activitatea de prostituţie, fie să se prostitueze o lună doar în folosul inculpatului, fie să achite o sumă de bani care ulterior a fost stabilită de inculpat la 5.000 de dolari.
În perioada care a urmat inculpatul Simirianu, prin exercitarea de ameninţări şi presiuni psihice repetate, a determinat-o pe partea vătămată să fie de acord cu achitarea în mai multe tranşe a sumei totale de 5.000 de dolari, prima rată, în valoare de 1.000 de dolari fiind achitată acestuia şi în prezenţa inculpatei Ceremuş.


Pe fondul temerii care i-a fost indusă, tânăra a acceptat în final achitarea acestei sume, plătind într-o primă fază 1.000 de dolari, iar ulterior i-a cerut ajutorul mamei sale, care în perioada următoare fiind supusă la rândul său la diverse presiuni din partea inculpatului Simirianu, i-a achitat acestuia până în primăvara anului 2004, în mai multe tranşe de câte 500 de dolari întreaga sumă pretinsă de inculpat.


Potrivit anchetatorilor, grupul, condus de Sile Cămătaru (Vasile Balint-n.r.), după eliberarea sa din penitenciare, a continuat să-şi desfăşoare activitatea, căpătând "o amploare deosebită, în sensul că zona Discotecii Herăstrău a devenit în scurt timp, respectiv în perioada 2000-2003, un loc renumit prin numărul mare de prostituate ce frecventau zona.


Astfel, Balint Vasile, Stoica Angela şi Urzică Costel, au racolat şi îndemnat la practicarea prostituţiei mai multe persoane de sex feminin, dintre care şi minore, au înlesnit desfăşurarea acestei activităţi şi au tras foloase de pe urma ei. Printre fetele exploate au fost Jianu Maria (16 ani), Diaconescu Adriana Georgiana (14 ani) şi alte prostituate majore: Estera, Vera, Cristina, Violeta, Iordana, Andreea, Flori, Pitica etc.
În activitatea de proxenetism s-au implicat şi alţi membrii ai familiei respectiv Stoica Constantin şi Stoica Smaranda, care au înlesnit practicarea prostituţiei de către o parte din fetele racolate de ceilalţi coinculpaţi menţionaţi mai sus prin faptul că le-au găzduit pe acestea şi şi-au coordonat acţiunile pentru strângerea banilor obţinuţi din activitatea de prostituţie şi pentru asigurarea pazei acestora pentru a nu se sustrage de sub controlul proxeneţilor lor.


"Tot în legătură cu activităţile de proxenetism şi prostituţie din zona Herăstrău s-a reliefat activitatea inculpaţilor Bocu Iulian şi Maeanu Petre care au racolat mai multe persoane de sex feminin : Aliona, Gena, Untilă Natalia, Cincilei Ana, Canţâr Victoria, pentru ca acestea să practice prostituţia, parte din veniturile obţinute în urma întreţinerii de relaţii sexuale cu diferiţi bărbaţi revenindu-le celor doi inculpaţi care prin activitatea lor asigurau toate condiţiile pentru ca prostituatele să obţină venituri ilicite, respectiv transportul acestora la Discoteca Herăstrău, cazarea, protejarea de alte grupuri cu interese contrare. Astfel, inculpatul Balint Vasile desfăşura activităţi de proxenetism având mai multe prostituate pe care le ţinea în locuinţa lui obligându-le să se prostitueze", explică magistraţii.
Activitatea de proxenetism era desfăşurată prin intermediul a doi apropiaţi ai lui Balint Vasile, respectiv un şofer pe nume "Alex" şi un bodyguard "Adrian".


Mama, patroana din umbăr a bordelului


Smaranda Stoica, zisă Mimi Cămătăreasa (mama fraţilor Cămătaru) a desfăşurat activităţi de proxenetism, ea găzduind mai multe prostituate aflate sub coordonarea fiicei sale, Angela Stoica şi a lui Costel Urzică.

"În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Stoica Constantin instanţa a apreciat ca dovedită implicarea acestuia în activităţi deproxenetism în sensul că a preluat-o pe numita Iordana de la Urzică Costel, acesta din urmă cumpărând-o iniţial de la numitul Struţu pentru ca ulterior să coordoneze activitatea de prostituţie a acesteia prin faptul că a cazat-o la mama sa, inculpata Stoica Smaranda care încasa în numele său sumele câştigate de Iordana din prostituţie pe parcursul a cel puţin patru luni", mai arată magistraţii.


Dovada faptului că inculpatul Stoica Constantin a recrutat-o pe "Iordana" pentru ca aceasta să practice prostituţia sub coordonarea sa stă şi faptul că s-a deplasat împreună cu ea în localitatea de domiciliu Constanţa pentru a-şi întocmi act de identitate, împrejurare recunoscută atât de către el însuşi cât şi de către coinculpaţii Urzică Costel şi Stoica Angela.


Cu privire la activitatea infracţională desfăşurată de inculpatul Bocu Iulian instanţa a reţinut că este pe deplin dovedită vinovăţia acestuia, în sensul că a desfăşurat activităţi de proxenetism prin înlesnirea acţiunii ilicite şi tragerea de foloase de pe urma acesteia în zona Discotecii Herăstrău, sens în care a racolat două prostituate, pe "Aliona" şi pe "Gena", prima de origine din Republica Moldova, cea de-a doua din Bucureşti pentru ca acestea să desfăşoare activităţi de prostituţie.


În sfârşit, cu privire la activitatea de proxenetism desfăşurată de inculpatul Maeanu Petre, zis "Tutuş", instanţa spune că, în perioada 2002-2004, a înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe, respectiv cel puţin trei prostituate, a tras foloase pe de urma acestei activităţi şi, pentru realizarea acestui scop a racolat mai multe persoane de sex feminin pentru a se prostitua sub coordonarea sa.
Angela Stoica, în perioada 2001 - 2004, împreună cu Urzică Costel, le-a traficat prin ameninţări şi violenţe pe minorele Diaconescu Adriana Georgiana şi Jianu Maria, în scopul exploatării lor prin prostituţie. De asemenea, în perioada 2001-2004, Stoica a înlesnit şi tras foloase de pe urma practicării prostituţiei de către mai multe persoane de sex feminin - majore printre care "Estera, Vera, Cristina, Andreea, Florii, Violeta".

Condamnări la ani de puşcărie

În 4 martie 2008, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Vasile Balin, zis Sile Cămătaru, la 15 ani de închisoare.
De asemenea, cămătarul Silviu Dudiţă a fost condamnat la 13 ani de detenţie, Bogdan Rohat la 10 ani de închisoare, Victor Roberto Anghel - 5 ani de închisoare, Cristian Gheorghe - 9 ani, Violeta Adriana Molodeţiu - 2,6 ani cu suspendarea condiţionată a pedepsei, Sorin Claudiu Popa - 8 ani, Marian Ştefan - 10 luni şi 14 zile cât a stat în penitenciar, Alexandru Cristian Cîrstoiu - 3,6 ani de închisoare, Adrian Panduru - 6 ani de detenţie, Florin Pompiliu Moldovan - 2 ani, Georgeta Popa - 5 ani, Nelu Mihai Balaban - 2,6 ani, Virgil Dobroiu (minor la momentul comiterii faptelor) - 7 ani cu suspendarea pedepsei sub supraveghere, Tatiana Ceremuş - 5 ani, Petre Maeanu - 5 ani, Angela Stoica - 12 ani, Constantin Stoica - 3 ani, Smaranda Stoica - 5 ani, Iulian Bocu - 4 ani, Marin Constantin - 3 ani, Robert Cristian Pîrvulescu - 1 an cu suspendarea condiţionată a pedepsei, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, - 9 ani, Irina Cergă - 8 ani, Ştefan Călin - 8 ani, Laurenţiu Roman - 3 ani, Laurenţiu Cosma - 8, 6 ani, Ion Lungu - 2,6 ani, Marian Simirianu - 6,6 ani, Costel Urzică - 11 ani, Sile Stan - 6 ani..


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite