Interlopul Beinur, protejat de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beinur Nuredin controla lumea interlopă de pe litoral
Beinur Nuredin controla lumea interlopă de pe litoral

Interlopul constănţean Beinur Nuredin a fost propus pentru arestare, ieri, alături de alte şase persoane, printre care şi comisarul-şef Cristinel Niţoi, adjunctul comandantului Poliţiei Neptun.

 În dosar este cercetată şi şefa Poliţiei Rutiere Mangalia, Gabriela Iacob. Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului General susţin că, începând cu anul 1999, Nuredin Erchin şi Nuredin Beinur, împreună cu alte persoane din anturajul lor, percepeau taxe de protecţie de la diverşi oameni de afaceri în schimbul promisiunii că-şi vor putea derula în linişte afacerile pe litoral. Taxele de protecţie se ridicau la câteva mii de euro anual.

În ipoteza în care părţile vătămate depuneau plângeri penale la poliţie, interlopii, cu sprijinul poliţistului de poliţie judiciară Cristinel Niţoi, reuşeau să stopeze cercetările în cauzele respective şi să muşamalizeze aflarea adevărului, prin obţinerea unor soluţii de netrimitere în judecată.

Astfel, poliţistul acorda sprijin membrilor clanului Nuredin, direct sau indirect, contribuind prin acţiunile lui la exercitarea de presiuni asupra părţilor vătămate.

„Tu fără mine nu trăieşti"

Anchetatorii susţin că, în perioada 1 martie - 31 august 2010, comisarul-şef Cristinel Niţoi, deşi avea în lucru mai multe dosare penale în care era implicat interlopul Nuredin Erchin, a avut cu acesta peste 50 de convorbiri telefonice, din care reiese că poliţistul se comporta ca un adevărat membru al clanului Beinur. Majoritatea discuţiilor se refereau la dosarele în care membrii clanului Beinur erau reclamaţi pentru şantaj, ameninţări şi distrugeri. Interlopii ajunseseră chiar să-i reproşeze poliţistului că nu muşamalizează îndeajuns dosarele.

Conform interceptărilor telefonice, ofiţerul era umil în faţa interlopilor, care, practic, controlau oraşul Neptun. S-a ajuns până într-acolo încât interlopul Nuredin Erchin îl ameninţa pe poliţist că fără sprijinul clanului nu poate face nimic. „Tu fără mine nu trăieşti. Ai înţeles? Bă, lasă-mă, dracu', tu fără mine nu mai ai aer, stai dracu', că eu sunt aerul vostru! Cine îţi dă de muncă? Tu eşti prietenul meu, te avansez, dă-te-n colo", i-a transmis telefonic Nuredin Erchin poliţistului Cristian Niţoi.

Cristian Niţoi, în intenţia de a-i proteja pe interlopi, le-a făcut cunoştinţă cu şefa Poliţiei Rutiere Mangalia, Gabriela Iacob. În urma acestui sprijin au fost aplicate cinci amenzi contravenţionale conducătorilor autocarelor destinate transportului de turişti aparţinând firmelor administrate de partea vătămată M.M, concurenţii clanului Erchin.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite