Interlopi de România: Locotenenţii lui Amet Metin, lupte de stradă cu oamenii lui Nuţu Cămătaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unor discuţii telefonice interceptate în dosarul deschis împotriva grupării conduse de Amet Metin, ceteţean român de origine turcă, membrii clanului au încercat să-l provoace la luptă pe şeful „Sportivilor", Cristian Roşca.

Amet Metin - prieten bun cu interlopul Ilie Alexandru, zis „Sandu Geamănu"- în prezent arestat pentru omor, povesteşte că martori la luptă urmau să fie mai mulţi oameni din gruparea lui Ion Balint, zis „Nuţu Cămătaru".

Înarmaţi cu arbalete şi săgeţi

Procurorii din Parchetul Capitalei au găsi la percheziţia de la unul dintre imobilele „Metinilor" un pistol marca Ekol Special 99, cu un încărcător şi şase cartuşe, aproximativ 1.138 de pachete de ţigări moldoveneşti fără timbru fiscal, o sabie, două topoare şi mai multe opbiecte contondente. La acelaşi imobiol au mai fost descoperite 1.236 de materiale pirotehnice. La locuinţa lui Daniel Onu, anchetatorii au găsit două arbalete profesionale cu pat metalic şi opt săgeţi, un cuţit tip macetă, o seceră, o bâtă, două săbii şi un stilet.


Amet Metin a luat legătura cu un prieten, la 21 august 2011, căruia i-a povestit cum a organizat o luptă cu şeful grupării Sportivilor, Cristian Roşca.

Amet Metin: Nicu Grasu a fugit după Roşca, după ăştia să-i bată acuma.
Domn: Ce a făcut?
Amet Metin: Au fugit după ei, le-a dat telefoane, i-a invitat la bătaie.
Domn: Cine, mă?
Amet Metin: Nicu Grasu.
Domn: De ce?
Amet Metin: Vrea să-l bată pe Roşca şi ăla nu vrea să vină la bătaie.
Domn: Aha! A băut cu el sau ce?
Amet Metin: A băut un pic, nu a băut mult. A venit lumea cum se bate şi ăla nu vrea să vină. A venit Machedonul, a venit o grămadă de inşi de la Nuţu.
Domn: Care, Mitică?
Amet Metin: Mitică, da.
Domn: Mitică este cu ăştia?
Amet Metin: Nu, Mitică a venit să vadă bătaia. Adică să nu se bage nimeni.
Domn: Da, martori, da.
Amet Metin: Şi ăla nu vrea, nu mai răspunde la telefon.
Domn: Păi nu ştii Metine cum sunt? Ce dracu, mă, ei numai câte 20-30 ştiu.
Amet Metin: Lasă că acuma o să stăm după ei săptămâna asta. Vorbim mai târziu.
Domn: Bine.


Ridivan Amet: „Îl băgăm direct la terapie şi asta e"

Ridivan Amet a discutat telefonic cu un amic, la 17 august 2011, despre pericolul reprezentat de gruparea „Sportivilor" şi despre ce măsuri trebuie să ia împotriva adversarilor.

Domn: Şi dacă-l prinde Mircea Nebunu (n.r. Mircea Băluş- membru al grupării „Sportivilor") şi ţi-l aduce în portbagaj ce faci?
...
Ridivan Amet: Băi, băiatule, tu nu înţelegi că Florin a încercat să...Au zguduit maşina. Eşti nebun. Îţi spun eu care este singura soluţie: trebuie să-i prindem şi să-i distrugem, eşti nebun la cap? Îl băgăm direct la terapie şi asta e frate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite