Doi muncitori mutilaţi de oţel topit se zbat între viaţă şi moarte la Terapie Intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi muncitori mutilaţi de oţel topit se zbat între viaţă şi moarte la Terapie Intensivă
Doi muncitori mutilaţi de oţel topit se zbat între viaţă şi moarte la Terapie Intensivă

Bărbaţii au ajuns la Secţia de Terapie Intensivă de la Casa Austria după o explozie la Combinatul Siderurgic de la Oţelu Roşu, care s-a produs, luni noapte. În urma deflagraţiei, un muncitor a murit, iar alţi doi au fost grav răniţi.

CITEŞTE ŞI:

Reşiţa: Combinatul de la Oţelu Roşu este închis până când se fac verificări

Reşiţa: La Oţelu Roşu este aşteptat un expert în siderurgie după accidentul cu un mort şi doi răniţi

Reşiţa: Rudele muncitorilor mutilaţi de oţel încins sunt şocate

Timişoara: Muncitorii mutilaţi de oţelul topit sunt în stare critică

Reşiţa: Peste inginerul de la Oţelu Roşu care a decedat au curs tone de oţel topit

Timişoara: Doi muncitori mutilaţi de oţel topit se zbat între viaţă şi moarte la Terapie Intensivă

UPDATE Cei doi răniţi au fost aduşi la Casa Austria din Timişoara. Unul dintre muncitori, în vârstă de 36 de ani, are arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, şi a intrat în sala de operaţii.

Medicii încercă în aceste momente să înlăture oţelul topit de pe corpul său, deoarece metalul s-a împrăştiat peste tot în urma deflagraţiei.

Eu spun că are şanse mai mici decât zero să supravieţuiască”, a spus Florin Firea, medic pe ambulanţă, care l-a adus pe bărbat de la Oţelu Roşu la Timişoara.

Cel de-al doilea muncitor, în vârstă de 50 de ani, este şi el internat în stare gravă şi are arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, iar medicii sunt rezervaţi asupra şanselor sale de supravieţuire.

În jurul orelor 23.00, oala de oţel de 94 de tone pe care o supravegheau cei trei muncitori de tură a explodat.

Inginerul de tură şi-a pierdut viaţa şi alţi doi muncitori au suferit arsuri grave. Unul dintre cei doi răniţi a fost adus la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Timişoara. Totuşi, starea lui de sănătate este stabilă, dar medicii sunt îngrijoraţi.

Cea de a doua victimă, în vârstă de 38 de ani a fost arsă pe 90% din suprafaţa corpului. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele lui de supravieţuire.

Doctorul Daniela Popescu a vorbit depsre starea celor doi răniţii: "Şanse există de supravieţuire, din acest motiv a şi fost transferat primul.  Din ce spun medicii de la spital al doilea muncitor este ars pe o suprafaţă de 90%. Starea lui este critică".

Cei doi muncitori răniţi în explozia de la combinatul siderurgic din Oţelul Roşu, judeţul Caraş-Severin, sunt internaţi la Clinica de Arşi din Timişoara, în stare gravă, având arsuri pe suprafeţe mari ale corpului.

Răniţii au fost duşi iniţial la spitalul din Caransebeş, iar de acolo au fost transferaţi, cu ambulanţa, la Timişoara. Medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire ale ambilor muncitori răniţi în explozia de luni noapte de la combinatul siderurgic din Oţelul Roşu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara, Mihaela Pasztori, ambii sunt intubaţi, unul dintre ei are arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului, iar cel de-al doilea pe jumătate din corp, însă are afectate căile respiratorii.

La Oţelul Roşu sunt aşteptaţi inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, aceştia urmând să stabilească cum s-a produs explozia. La combinat este aşteptat şi un expert în siderurgie, care să stabilească, de asemenea, cauzele accidentului. Cel mai probabil, expertul va sosi din judeţul Mehedinţi.

Un procuror a demarat o anchetă şi a emis deja două ipoteze: fie a ajuns apă în cuptorul încins în momentul introducerii electrozilor, fie muncitorii au făcut o manevră greşită.

URMĂREŞTE CUM EVOLUEAZĂ ACEST CAZ ÎN ZILELE URMĂTOARE pe resita.adevarul.ro şi timisoara.adevarul.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite