Întârzieri mari ale trenurilor din Gara de Nord/Directorul CFR Bucureşti a fost demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe trenuri care urmau să plece sau să vină în Gara de Nord au înregistrat întârzieri de zeci de minute din cauza unei defecţiuni la macazuri.

UPDATE 13.48 CFR SA informează că atribuţiile lui Gavrilă Mănăilă au fost preluate de Laurenţiu Maraloi.

"Motivele demiterii sunt organizarea necorespunzătoare a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii din staţia Bucureşti Nord, nerespectarea dispoziţiilor care prevedeau fluidizarea traficului feroviar în week-end-ul de 1 mai şi coordonarea defectuoasă a lucrărilor de reparaţii programate în Gara de Nord, ceea ce a dus la pertubarea traficului de călători", precizează într-un comunicat CN CFR.

UPDATE 12.30 Ca urmare a întârzierii mai multor trenuri, directorul CFR Bucureşti a fost demis în această dimineaţă.

Gavrilă Mănăilă a fost demis din funcţia de director al Regionalei CFR Bucureşti, fiind acuzat că a organizat defectuos reparaţiile la macazul de la intrarea în Capitală.

Sâmbătă dimineaţa, mai multe trenuri au avut întârzieri, între 20 şi 110 minute, la gara de Nord. Până la ora 7.45, 15 trenuri au înregistrat în total întârzieri de 580 de minute.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează, printr-un comunicat, că în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă s-au desfăşurat lucrări de înlocuire a celui mai solicitat macaz din Gara de Nord, macaz care permite circulaţia a peste 80 la sută din trenurile care intră şi ies din Bucureşti Nord.

Lucrările de înlocuire şi recentralizare a macazului în instalaţie a fost finalizată la ora 7.45, iar circulaţia trenurilor se desfăşoară în prezent în condiţii normale atât la sosire, cât şi la intrare în Gara de Nord.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop desfăşurarea circulaţiei feroviare în condiţii normale de trafic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite