Întâlnire UDMR - PDL - Băsescu pentru investirea noului Cabinet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UDMR Marko Bela s-a întâlnit, astăzi după-amiază, la Palatul Cotroceni, împreună cu premierul desemnat Emil Boc, subiectul discuţiilor reprezentându-l calendarul învestirii noului Cabinet.

"Într-adevăr, am avut o scurtă întâlnire cu domnul preşedinte, pentru prima dată după formarea alianţei PDL-UDMR. Am discutat despre calendarul învestirii noului guvern. Ne-a rugat ca, în cel mai scurt timp să avem guvern, să acţionăm cât mai repede", a declarat Marko Bela, citat de NewsIn.

El a menţionat că termenul discutat pentru învestirea Executivului este 23 decembrie. "Aceasta presupune audieri accelerate şi, în primul rând, depunerea urgentă a listei şi a programului de guvernare", a adăugat preşedintele Uniunii, susţinând că trimiterea documentelor în Parlament este posibil să aibă loc duminică dimineaţa.

Marko a susţinut că, în cadrul întrevederii avute cu Traian Băsescu, nu s-au discutat nominalizările pentru miniştrii membri ai CSAT, asupra cărora şeful statului a dorit să fie consultat.

Preşedintele Uniunii a precizat că protocolul politic între PDL şi UDMR este finalizat, urmând să fie însoţit şi de un regulament de funcţionare al coaliţiei, care este, de asemenea, "aproape gata". Marko Bela a susţinut că, din punctul de vedere al UDMR, protocolul se face între formaţiunea sa şi cea democrat-liberală, nefiind incluşi şi reprezentanţi ai independenţilor din Parlament şi conţine principii de colaborare, inclusiv referitoare la drepturile minorităţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite