Insurgenţii talibani atacă serviciile secrete afgane: 23 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Insurgenţii talibani atacă serviciile secrete afgane: 23 de morţi
Insurgenţii talibani atacă serviciile secrete afgane: 23 de morţi

Cel puţin 23 de persoane, printre care adjunctul serviciilor secrete afgane şi 18 civili, şi-au pierdut viaţa într-un atentat sinucigaş comis miercuri, la o moschee din Mehterlam, localitate situată la 100 kilometri est de Kabul.

Atentatul s-a produs la sfârşitul unei reuniuni privind lupta împotriva traficului cu droguri şi a lipsei de securitate, în Afganistan, şi a vizat serviciile secrete.

Se observă intensificarea operaţiunilor insurgenţilor talibani şi, implicit, a capacităţii acestora de a lansa operaţiuni complexe împotriva unor ţinte majore.

Un kamikaze a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa în mijlocul unei mulţimi, exact în momentul în care mai mulţi oficiali părăseau o moschee din Mehterlam, capitala provinciei Laghman. Printre victime se află trei femei şi încă doi oficiali ai administraţiei locale.

Potrivit unui purtător de cuvânt taliban, atacatorul sinucigaş l-a vizat pe Abdullah Laghmani, adjunct al şefului serviciilor naţionale de securitate. Un purtător de cuvânt al administraţiei provinciei a confirmat decesul lui Laghmani.

Atacurile lansate de insurgenţi talibani vizează frecvent oficialităţi afgane de rang înalt. Talibanii i-au avertizat pe afgani să nu se angajeze la guvern, ca profesori şi să nu se înroleze în rândurile forţelor armate afgane.

Miercuri, a fost descoperit cadavrul unui alt oficial al serviciilor secrete afgane, care fusese răpit în urmă cu câteva zile, în provincia Kunduz. Patru combatanţi islamişti au murit, în aceeaşi zi, în explozia unei bombe, pe care insurgenţii intenţionau să o detoneze, conform unui responsabil al autorităţilor din Kandahar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite