"Insula partidului" de pe râul Mureş, motiv de dispută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocat de meserie, Ciprian Dobre a spus că această problemă a dublului proprietar nu poate fi rezolvată decât prin instanţă, subliniind că vor avea câştig de cauză juriştii cei mai buni


Avocat de meserie, Ciprian Dobre a spus că această problemă a dublului proprietar nu poate fi rezolvată decât prin instanţă, subliniind că vor avea câştig de cauză juriştii cei mai buni din cele două primării. Până cu trei săptămâni în urmă, administrarea insulei, unde sunt câteva vile şi alte utilităţi de vacanţă, s-a aflat în responsabilitatea Apelor Române, instituţie care a pierdut prin proces acest drept în faţa Primăriei Sântana de Mureş. Iar juriştii Primăriei Târgu Mureş vor să atace această decizie prin contestaţie în anulare. Ieri, prefectul Ciprian Dobre a atenţionat Primăria Târgu Mureş că cei din Sântana vor să scoată la vânzare "Insula partidului". "Am expediat către Primăria Târgu Mureş o notificare, pentru a lua toate măsurile necesare în vederea blocării cărţii funciare, pentru ca CL Sântana să nu poată proceda la vânzarea, închirierea sau concesionarea acelei suprafeţe", a declarat Ciprian Dobre. Primarul comunei Sântana, Viorel Bubău, a confirmat că doreşte vânzarea "insulei" pentru a putea achita costurile finale ale unei investiţii în infrastructura comunei. "Sper ca domnul prefect să nu acţioneze din interese politicianiste.
Insula partidului
a fost dintotdeauna pe teritoriul Sântanei de Mureş", a declarat Viorel Bubău.
Pe "Insula partidului" se află o vilă, un restaurant, terenuri de tenis, de popice şi o pistă de bowling.Insula are peste 2,7 hectare şi necesită investiţii de miliarde de lei. Viorel Bubău susţine că în 1996-1997, fără autorizaţie de construcţie şi fără acceptul proprietarilor din zonă, Direcţia Apelor a deschis un canal prin care locul a fost înconjurat de apele Mureşului, pentru a-i conferi aşa-zisei insule statutul de insulă, a arătat primarul. Acesta a subliniat că, întrucât "Insula partidului" nu era o insulă naturală, nu trebuia cedată Direcţiei Apelor, fapt constatat şi de instanţele de judecată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite