Institutul Cultural Român propune schimbări la Roma,Chişinău şi Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Cultural Român (ICR) a hotărât desemnarea lui Valeriu Matei în funcţia de director al Institutului Cultural Român "Mihai Eminescu" de la Chişinãu.

Potrivit serviciului de presă al ICR, Valeriu Matei va fi înlocuitorul lui Petre Guran, rechemat în centrala ICR, iar funcţia de director adjunct al ICR "Mihai Eminescu" din Chişinău îi va reveni lui Nichita Danilov, transmite Agerpres.

De asemenea, funcţia de director adjunct al "Accademia di Romania" din Roma îi revine Danielei Crăsnaru care preia atribuţiile lui Cornel Baicu, numit în funcţia de director adjunct al Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistă din Veneţia.

În contextul acţiunilor de sprijinire a diasporei româneşti, conform misiunii Institutului, ICR a decis să ia în considerare deschiderea unor Institute Culturale la Belgrad, în conformitate cu acordul dintre România şi Serbia, precum şi la Montreal, potrivit acordului dintre România şi Canada.

ICR va organiza şi un Consiliu al Diasporei care sã formuleze trimestrial propuneri de acţiuni pe care Direcţia Generalã a Românilor de Pretutindeni şi alte direcţii generale din centrala instituţiei sã le analizeze şi sã le punã în aplicare.

În vederea asigurãrii cât mai multor candidaţi la funcţiile vacante de director şi director adjunct ai institutelor culturale române din strãinãtate, ICR va organiza un concurs anunţat public.

Selecţia candidaţilor se va face pe baza unui CV detaliat şi a unui proiect managerial. Se anticipează selectarea unor personalitãţi culturale profilate care sã aibã totodatã calitãţi manageriale.

În conformitate cu practicile internaţionale şi cu reglementãrile activitãţii diplomatice, se recomandã un mandat de pânã la patru ani, astfel încât un efectiv cât mai mare dintre personalitãţile profilate în cultura actualã a ţãrii noastre sã aibã şansa de a ocupa astfel de funcţii, aminteşte Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite