Instanţa avertizează: lăsarea în libertate a “profului de sex” ar putea determina părinţii să nu-şi mai trimită copiii la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul de sport Dan Octavian Vişan a aşteptat îngrijorat sentinţa judecătorilor
Profesorul de sport Dan Octavian Vişan a aşteptat îngrijorat sentinţa judecătorilor

Profesorul de sport de la Liceul "Jean Monnet" Dan Vişan (27 de ani) a ajuns după gratii, după ce, susţin magistraţii Tribunalului Bucureşti, ar fi forţat-o pe o elevă minoră să întreţină relaţii sexuale anale, spunându-i că o adoră şi că-şi doreşte copii cu ea.

Judecătorii consideră că lăsarea lui Vişan în libertate "ar putea induce sentimentul periculos că este permisă întreţinerea de relaţii sexuale de către profesori cu oricare elevă sau liceană minoră".

"Mulţi părinţi de fete ar avea reticenţe să-şi mai trimită copiii la şcoală de teama ca vreun profesor să nu abuzeze sexual de aceştia. La rândul lor, poate şi alţi profesori vor fi tentaţi să se lanseze în aventuri sexuale cu orice elevă sau liceană mai atragatoare, iar aceste lucruri ar conduce la scăderea calităţii învăţământului", au mai notat magistraţii Tribunalului Bucureşti care au decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a profesorului Dan Vişan. Judecătorii arată că între professor şi tânără s-au consumat în excursia de la Predeal două acte sexuale normale, "unul la iniţiativa victimei, celălalt la iniţiativa inculpatului".

Magistraţii mai notează că Dan Vişan ar fi vrut, astfel, să-şi pedeapsească eleva, care ar fi întreţinut anterior relaţii sexuale şi cu alţi bărbaţi. "Acest tip de comportament sexual al inculpatului releva un tip specific de deviaţie sexuală, relevant din punctul de vedere al potenţialului de violenţă sexuală de care este capabil", au subliniat judecătorii.

Magistraţii au arătat că un profesor are obligaţia de a se abţine să întreţină relaţii sexuale cu orice elevă sau liceană minoră, fie ea morală sau mai puţin morală, întrucât deciziile fetei nu sunt mature si asumate.
Tribunalul Bucureşti a recomandat reaudierea presupusei victime, dar şi testarea cu detectorul de minciuni a profesorului de sport Dan Vişan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite