Instanţa TMB va lua act mâine de neînceperea executării pedepsei în cazul Năstase şi va decide următorii paşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Tribunalul Muncipiului Bucureşti a fost înregistrată azi o adresă a Poliţiei Române în care instanţa este anunţată oficial că mandatul de executare emis pe numele lui Adrian Năstase nu a putut fi pus în aplicare. Cu alte cuvinte, spune avocatul Lucian Bolcaş, instanţa va stabili că Năstase nu şi-a început executarea pedepsei. Discutarea amânării executării s-a devansat: va avea loc pe 28 iunie, în loc de 5 iulie.

După câteva zile de bâlbâieli din partea instituţiilor, procedurile în cazul Adrian Năstase revin la normal.

În această dimineaţă, Inspectoratul General de Poliţie (IGPR) aînregistrat la TMB adresa oficială prin care anunţă instanţa că nu a putut pune în aplicare mandatul existent pe numele lui Adrian Năstase.

"Instanţa de executare ia act că nu s-a executat mandatul primit de Poliţie şi stabileşte că nu s-a început executarea pedepsei", a explicat Lucian Bolcaş, unul dintre apărătorii lui Adrian Năstase.

Primul termen al instanţei de executare a fost fixat pentru mâine, marţi, 26 iunie.

Termenul pentru discutarea amânării executării a fost devansat - de la 5 iulie, la 28 iunie

Lucian Bolcaş susţine că cel mai probabil mâine se va accepta discutarea mandatului odată cu cererea de amânarea a executării, depusă de avocaţi.

Termenul iniţial stabilit pentru discutarea amânării, 5 iulie, a fost devansat pentru joi, 28 iunie.

De aceea, discuţiile, cele de mâine şi cele de joi, ar trebui contopite, în opinia lui Bolcaş.

La termenul de mâine, instanţa poate cere, potrivit procedurilor, constituirea unei comisii medicale speciale care să stabilească dacă Năstase poate fi transportat şi dacă poate fi tratat în spitalul Penitenciarului Rahova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite