Inspectorul şcolar general al Capitalei, Cristian Alexandrescu, şi-a dat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

eful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Cristian Alexandrescu, a demisionat din funcţie, a declarat luni ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, care a mai spus că şi-ar fi dorit ca acesta să nu plece.

"Aş fi vrut să-l păstrez, dar a fost decizia lui să plece", a spus Pop.

Alexandrescu a confirmat că pleacă de la şefia ISMB, demisia urmând să intre în vigoare la 4 iunie. "A fost opţiunea mea să plec. Am pregătit examenul de bacalaureat şi testele naţionale. Domnul ministru mi-a propus să rămân, dar cred că e mai bine aşa", a spus inspectorul demisionar.

Profesorul Cristian Alexandrescu este inspector şcolar general al Capitalei din octombrie 2008, când i-a luat locul Mihaelei Florescu, după plecarea de la Guvernare a echipei PSD.

El a ocupat aceeaşi funcţie în perioada 2005-2007, fiind demis după ce conducerea Ministerului Educaţiei l-a acuzat de organizare defectuoasă a licitaţiei privind reabilitarea şi construirea de unităţi şcolare.

Alexandrescu a contestat în instanţă decizia de demitere şi a câştigat procesul împotriva Ministerului Educaţiei, dar a rămas în continuare în funcţia de inspector de matematică în Ministerul Educaţiei, pe care o ocupa din 2002.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite