Inspectorul impostor se întoarce în control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorul impostor se întoarce în control
Inspectorul impostor se întoarce în control

Comisarul-şef de la Protecţia Consumatorului Satu Mare, Valentin Breban, îi caută cu poliţia pe „inspectorii” Istrate şi Muntean. La sfârşitul săptămânii trecute, un bărbat care susţinea că este inspectorul Istrate de la Protecţia Consumatorului a cerut angajatelor unor farmacii să îi încarce cartela de telefon.

După ce în urmă cu o lună, trei farmacii sătmărene au fost ţinta escrocheriilor  puse la cale de un fals inspector al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC), alte două farmacii au fost în aceste zile sunate de un bărbat care pretindea că reprezintă instituţia.
„Luna trecută a fost problema cu falsul inspector Istrate, iar acum, un bărbat care s-a prezentat cu numele de inspector Moldovan, a încercat la sfârşitul săptămânii trecute să convingă reprezentantele a două farmacii să îi cumpere cartele telefonice de diverse sume”,  afirmă Valentin Breban, comisar-şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. 

Falsul inspector revine după o lună

Potrivit acestuia, falsul  inspector a încercat să escrocheze mai multe farmacii din ţară: „Am vorbit cu colegii din Cluj-Napoca, şi ei au avut aceeaşi problemă cu acest aşa-zis inspector”, mai spune Valentin Breban. După exact o lună de la primele telefoane, inspectorul Istrate revine sub numele de Muntean.
„Joi au început telefoanele. Prima dată a sunat la farmacia noastră din Tăşnad, unde a început să ne ameninţe cu procese-verbale, spunând că avem nereguli şi că sunt mai multe reclamaţii pe adresa farmaciei. Ulterior, a sunat şi la Satu Mare, şi am fost sunată chiar pe mobil de către acest fals inspector, care mi-a spus că trebuie să vin în faţa sediului OPC să îmi spună despre ce reclamaţii este vorba. Şi că, dacă tot vin, să îi cumpăr două cartele telefonice de reîncărcare Cosmote, în valoare de câte 20 de euro fiecare”, afirmă Mariana Mare, director general al farmaciilor Galenus.
Solicitarea falsului inspector a trezit însă suspiciunile femeii, care, a sunat imediat la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului pentru a vedea despre ce este vorba. „Cei de la OPC mi-au spus că nu au niciun inspector Muntean, iar mai apoi mi-au spus despre ce este vorba”, mai spune Mariana Mare.

„Inspectorul” Istrate avea nevoie de minute pe mobil

Alte două patroane de farmacii au fost înşelate acum o lună de falsul inspector. „Administratoarea unei farmacii din Halmeu chiar s-a întâlnit cu bărbatul, care, a convins-o să îi încarce telefonul mobil cu minute în valoare circa 80 de lei. Şi a mai sunat şi la o altă farmacie. Am sesizat poliţia şi acum o lună, şi în cazul de zilele acestea şi am cerut urgentarea anchetei”, a declarat Valentin Breban, comisarul-şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Satu Mare.

Aceeaşi manea, ca ton de aşteptare

Cei doi falşi inspectori Istrate şi Muntean îşi sunau victimele pe telefon. Din informaţiile de la OPC, dar şi de la farmacistele escrocate, tonul de aşteptare al telefoanelor celor doi era acelaşi – o manea. Acest aspect i-a făcut pe reprezentaţii OPC să creadă că este vorba despre aceeaşi persoană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite