Târgu-Jiu: Dă Inspectoratul în judecată, după ce a fraudat Bac-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Dă Inspectoratul în judecată, după ce a fraudat Bac-ul
Târgu-Jiu: Dă Inspectoratul în judecată, după ce a fraudat Bac-ul

Daniel Mocioi (foto), profesorul de Limba română de la Colegiul „Henri Coandă“ din Târgu-Jiu care a fost sancţionat cu o reducere de 15 la sută din salariu, timp de trei luni, pentru că a umflat notele la Bacalaureat, se consideră nevinovat.

El susţine că va apela la justiţie pentru a-şi face dreptate. „Voi merge în instanţă. După ce că am salariu de 1.200 de lei au mai luat şi decizia să-mi oprească din bani. Este o măsură nedreaptă, iar lucrarea este foarte bună“, a declarat Daniel Mocioi. El a primit şi interdicţia de a mai corecta lucrări la Bac, vreme de un an. Reprezentanţii ISJ Gorj spun că sancţiunea a fost dată de Ministerul Educaţiei, iar profesorul Mocioi este liber să conteste măsurile.

„E treaba profesorului dacă el contestă, el are acest drept. Ministerul ar fi cel mai în măsură să dea răspuns. Ar fi trebuit să intervină a treia corectură, după cea de la Bucureşti. Nu Inspectoratul ar trebui să fie dat în judecată, pentru că raportul a fost cerut de Minister. Este un amănunt delicat. A fost o hotărâre luată de Minister. Trebuie să nu uite că nu s-au luat măsuri drastice. Mocioi a avut 14 lucrări supraevaluate“, a explicat Camelia Bibere, inspector general adjunct ISJ Gorj. Profesorul Mocioi a dat nota zece unei lucrări care îi aparţine Biancăi Stănculete, fiica unui medic ginecolog din Târgu-Jiu. După ce a fost reevaluată  de specialiştii de la Ministerul Educaţiei, testul a fost notat cu 5.90.

Alţi patru profesori, Corici Simona, Claudia Mătrăgună, Aurel Găman şi Gabriela Ionescu, au primit avertisment după ce experţii Ministerului au stabilit că la Bac au dat note din burtă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite