Înscrişi la grădiniţă aproape din faşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să fie sigure că vor prinde un loc, hunedorencele îşi înscriu copiii la grupa mică de când micuţii abia învaţă să vorbească.

Părinţii s-au interesat din timp de locurile din grădiniţe, deşi anul este abia la început. ,,Într-adevăr, s-au făcut încă de anul trecut liste de aşteptare pentru 2009-2010. Înscrierea propriu-zisă va începe însă la 1 martie”, a declarat Camelia Lazăr, inspector în învăţământul preşcolar în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Liste de aşteptare se găsesc atât la grădiniţele din Deva şi Hunedoara, cât şi la cele din Haţeg, respectiv Petroşani. Chiar dacă prioritate au copiii de cinci, şase ani, acest lucru nu-i împiedică pe părinţi să caute un loc la grădiniţă chiar înainte ca micuţul să împlinească trei ani, vârsta legală la care poate fi dat la grădiniţă. ,,În momentul de faţă, avem 14 copii pe listele de aşteptare, iar o parte sunt trecuţi încă de anul trecut. În momentul în care se va da startul înscrierilor, aceştia vor avea prioritate. Oricum, locurile disponibile sunt insuficiente. În prezent, lucrăm cu 169 de copii, deşi, teoretic, trebuiau să fie doar 140”, a declarat Margit Kajcsa, directoarea grădiniţei Floarea Soarelui din municipiul Hunedoara. În tot judeţul există 11.500 de preşcolari. Numărul unităţilor de învăţământ preşcolar este de aproximativ 190. Raportul dintre cele două aspecte este destul de dezechilibrat, cererea pentru un loc în grădiniţe fiind cu 30 la sută mai mare decât locurile libere existente.

Acelaşi copil, mai multe grădiniţe

,,Eu am înscris băiatul încă de vara trecută, chiar dacă nu avea trei ani. Cu toate acestea, nici acum nu am primit un răspuns, mai ales că l-am înscris la mai multe grădiniţe. În plus, luna viitoare, copilul face trei ani. Sper ca într-un final să găsesc ceva”, a declarat Gabriela Achim, una dintre mămicile aflate pe listele de aşteptare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite