Înscrieri timpurii pentru Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu au trecut bine Sărbătorile de iarnă, că hotelierii au pregătit pachete pentru minivacanţa din aprilie. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, susţin administratorii de pensiuni şi hoteluri de la munte. Reducerile pentru un pachet de trei nopţi de Paşte sunt între 10 şi 30%.

Chiar dacă Sărbătorile de iarnă abia au trecut, pe piaţă au apărut deja ofertele pentru Paşte. În Mărginimea Sibiului, de pildă, bilanţul după Crăciun şi Revelion arată cum nu se poate mai bine. Cu toate acestea, reprezentanţii pensiunilor pun la punct ultimele detalii ale ofertelor pentru sărbătorilor pascale. Nu se tem că vor rămâne cu locurile neocupate, dar, chiar şi aşa, unii dintre aceştia vin în îmtâmpinarea clienţilor „harnici" cu oferte early-booking.

Astfel, pachetul pentru sărbătorile de Paşte include trei nopţi de cazare, în perioada 22-25 aprilie. Cazarea se face în camere duble, iar turiştii se vor putea bucura de mâncăruri tradiţionale româneşti, după cum garantează proprietarii. Preţul pachetului este de 560 de lei de persoană, dar pentru cei care îşi fac rezervarea de pe acum se aplică reduceri de până la 30%.

„Copiii cu vârste între trei şi şase ani au cazarea gratuită, dacă nu solicită pat suplimentar. Preţul pachetului este de 560 de lei de persoană, însă avem reduceri pentru clienţii care îşi fac rezervări din timp", spune Norica Gligorea, proprietar pensiune.

Pachete speciale pe Valea Prahovei

Hotelurile şi pensiunile de pe Valea Prahovei se pregătesc pentru un nou val de turişti. Primele oferte au început să apară. De exemplu, Vila  Ioana din Sinaia, situată la 20-25 minute de mers pe jos de centru, înconjurată de pădure, cu o privelişte superbă spre Crucea de pe Caraiman, se închiriază integral, cu un preţ de 580 de lei pe zi, pentru un număr de până la 12 persoane. Vila dispune  de living cu bucătarie, trei dormitoare cu baie pe al doilea nivel şi o garsonieră de patru locuri cu bucătărie şi baie, precum şi o grădină de 300 metri pătraţi şi grătar.

La Pensiunea Boema de trei margarete, situată tot în Sinaia, pachetul de trei nopţi cazare cu demipensiune, precum şi masă tradiţională de Paşte costă 460 lei de persoană. Pensiunea dispune de 31 de locuri în 15 camere. O altă ofertă pentru minivacanţa din aprilie este lansată de Vila Dani din Buşteni, având o privelişte de vis către Masivul Bucegi. Pentru Paşte, toată pensiunea (cele trei camere) este dată spre închiriere la preţul de 270 lei pe zi.

Superoferte şi în staţiunile balneare

Şi în staţiunile balneare au fost lansate programe speciale. Acestea sunt „O săptămână de refacere în staţiunile balneare" şi „Decada balneară", fiind organizate de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism în parteneriat cu Organizaţia Patronală a Turismului Balnear . Astfel, „Decada balneară" include nouă nopţi de cazare cu pensiune completă, la preţul de 650 de lei de persoană, cu cazare la hotel de două stele, şi 750 de lei pentru unităţi de trei stele. Pachetul mai cuprinde două proceduri pe zi şi o consultaţie medicală.

Campania „O săptămână de refacere în staţiunile balneare" include un pachet de servicii de şase nopţi cazare, cu mic dejun, două şedinţe de tratament pe zi şi o consultaţie medicală. Tarifele variază în funcţie de categoria hotelieră: 270 de lei la două stele şi 330 de lei la trei stele.
La programe participă staţiunile Băile Olăneşti, Băile Herculane, Băile Tuşnad, Sovata, Pucioasa, Moneasa, Călimăneşti Căciulata, Slănic Prahova şi Buziaş.

Au contribuit Gabriela Vişan, Sebastian Dan şi Codruţa Horja 

Vine şi „Vacanţa la ţară"

Reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) se vor întâlni, miercuri, pentru a discuta perioada şi tarifele pentru ediţia de iarnă-primăvară 2011 a programului „Vacanţa la ţară". „Vom decide în ce dată va fi lansat acest program, care va ţine cont de realităţile economice şi sociale din România. Cel mai probabil, oferta va fi lansată la sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie", a declarat Marilena Stoian, fondatoarea ANTREC România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite