Înmormântată în rochie de mireasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înmormântată în rochie de mireasă
Înmormântată în rochie de mireasă

Studenta Crina Nicoleta Pop, care a murit în braţele unei colege, a fost condusă, ieri, pe ultimul drum. Rudele şi cunoscuţii s-au adunat la sicriul Nicoletei Pop, studenta bistriţeană care a murit într-un cămin din Cluj-Napoca.

Crina Nicoleta Pop, studenta care a murit vinerea trecută, cu câteva zile înainte să împlinească 26 de ani, era licenţiată în Litere şi studentă în anul I la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca.
Cauza oficială a morţii tinerei este „anevrism de aortă ruptă“. Aproape sigur - spun medicii - aorta tinerei s-a fisurat întrucât suferea de o boală genetică, numită sindromul Turner. Studenta a fost îngropată ieri, la Năsăud.

Scria versuri

Tânăra scria versuri pentru artiştii populari din Bistriţa-Năsăud şi chiar începuse o biografie a Valeriei Peter Predescu.
„A fost o fată nemaipomenit de energică. A terminat o facultate, s-a înscris la alta. Lucra ca să-şi câştige un ban. Era o fire artistică nemaipomenită, în clasele primare mă ajuta la organizarea programelor artistice, culegea folclor“, spune Lucreţia Mititean, fosta învăţătoare a Nicoletei. „Am cunoscut-o de mică. Era plină de viaţă, prietenoasă şi foarte inteligentă, de o generozitate ieşită din comun. N-am văzut-o niciodată bolnavă, nici măcar tristă“, spune şi Aneta Pop, o rudă a fetei. Mama fetei, Nastasia Pop, a stat tot timpul la capul moartei şi a vorbit oamenilor despre ea şi despre visele ei, printre lacrimi.

Deranjaţi că nu au putut asista la autopsie

„Îşi dorea să facă etnologie şi folclor, făcea versuri de muzică populară. Am ajuns să-mi îngrop fata în loc să mă îngroape ea pe mine. Dar pe Dumnezeu nu-l pot condamna“, spune Nastasia, în timp ce Marian şi Călin, fiii care i-au mai rămas, încearcă să o mângâie. Tatăl Nicoletei, Toma Pop, este şi el deznădăjduit. „Nu pot să acuz pe nimeni, dar dacă se intervenea prompt, poate nu se întâmpla aşa. Dacă se simţea atât de rău, trebuia pusă în cărucior şi făcute investigaţii. Acum nu mai avem ce investiga. Mai bine o lăsăm să se odihnească“, spune el. Peste familie şi cunoscuţi, vestea a căzut ca un trăsnet.
Părinţii Nicoletei sunt nemulţumiţi că nu au fost lăsaţi măcar să asiste la autopsie. „Deşi se spune că la autopsie trebuie să asiste şi o rudă de gradul I, s-a făcut autopsia numai cu medicii legişti şi călăii ăia“, spune tatăl.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite