Îngropaţi de avalanşă în Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci schiori sportivi au fost prinşi sub zăpadă ieri după-amiază în jurul orei 16.00,într-o avalanşă care s-a produs în Munţii Făgăraş. Turiştii,patru băieţi şi o fată din Bucureşti şi din Prahova absolvenţi de Arhitectură, se aflau în drumeţie pe Vârful Bătrâna.

Ieri au parcurs masivul Iezer-Păpuşa ajungând în zona Potcoava Iezerului. Avalanşa i-a surprins în zona „Plaiul lui Pătru", în apropierea Vârfului Bătrâna. Unul dintre ei a reuşit să iasă de sub zăpadă şi a sunat la 112. „Am fost anunţaţi de către unul dintre cei surprinşi de avalanşă. Am înţeles că acesta nu a fost cuprins de zăpadă şi a putut să scape. El ne-a anunţat că sunt şi alţi colegi de-ai lui în zăpadă. Salvamontiştii din Câmpulung Muscel au plecat în căutarea şi recuperarea acestora", a declarat, aseară, şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu. Pentru a reduce timpul intervenţiei, salvamontiştii argeşeni au apelat la serviciile unui elicopter SMURD, însă vremea nu a permis zborul.

ZONĂ PERICULOASĂ

Tinerii nu se aflau pe o pârtie de schi amenajată, ci încercausă coboare pe versantul munţilor, acolo unde zăpada se poate desprinde oricând, mai ales că în ultimelezile temperaturile au crescut, favorizând riscul de producerea avalanşelor. Schiorii şi-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă la Cabana Voina, iar sâmbătă noaptea s-au cazat la refugiul Iezer, unde au fost avertizaţi de pericolul producerii unor avalanşe în zonă. În jurul orei 21.00, cei patru turişti au ajuns singuri la o cabană. Ei fuseseră prinşi sub un strat subţire de zăpadă şi răniţi uşor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite