Îngrijeşte zeci de reptile periculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Rupa hrăneşte şopârle, cobre şi şerpi cu clopoţei

Cele 36 de exemplare de reptile, specii dintre cele mai rare, au părăsit aseară, la ora 19.00, Târgu-Jiul. Vreme de mai multe săptămâni şi-au etalat frumuseţea rece în faţa vizitatorilor. Povestea a început în urmă cu ani, când crescătorul, originar din Severin, s-a ataşat de reptile şi nu s-a mai putut despărţi ele. De atunci, Gheorghe Rupa hoinăreşte împreună cu reptilele prin toată România. Le hrăneşte, curăţă locul unde stau şi se joacă cu ele. Nimic din toate acestea nu i se pare prea greu lui Gheorghe Rupa, care face totul cu multă plăcere.
Prietenii lui Rupa, 36 de exemplare de reptile, cobre, şerpi cu clopoţei, vipere, şopârle şi chiar un piton lung de 5 metri, sunt îngrijite ca la carte. Adesea, crescătorul îşi descreţeşte fruntea, jucându-se cu şerpii din speciile neveninoase. Au ajuns la Târgu-Jiu pe 18 decembrie, astfel că atât Crăciunul, cât şi Revelionul l-a prins în sala Casei de Cultură, alături de reptile.
Gheorghe Rupa a declarat că atunci când hrăneşte reptilele sau lucrează în terariul lor, trebuie să fie odihnit şi lipsit de teamă, deoarece reptilele simt aceste lucruri şi ar putea fi rănit.

Pitonul mănâncă o gâscă pe lună
„Trebuie să ai multă răbdare şi linişte. Când te simt agitat, atacă“, a precizat crescătorul. Reptilele nu pot fi hrănite ca atunci când se află în libertate, majoritatea târâtoarelor având în meniu insecte sau carne. Potrivit îngrijitorului iguana este hrănită de câteva ori pe zi, cu salate, pere, mere sau morcovi, de fiecare dată altceva. Pitonul de Burma, este hrănit o dată pe lună, cu o gâscă. Toate celelalte reptile mănâncă, în general, carne de pui.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite