„Îngerul“ Brădişteanu e prezent la datorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţii contradictorii privind starea de sănătate a lui Adrian Năstase au dat şi medicii care l-au îngrijit. În timp ce Şerban Brădişteanu s-a dat de ceasul morţii că starea lui Adrian Năstase e gravă şi poate să-i cedeze inima oricând, cei doi colegi ai săi, Ioan lascăr şi Mircea Beuran, au susţinut mereu contrariul.

Încă din seara fatidică, prima persoană care s-a îngrijit de starea fostului premier, ambulanţierul, a dat asigurări că rănile sunt superficiale şi că acesta este în afara oricărui pericol. Aşa se vedea şi din imagini: Adrian Năstase a fost tot timpul conştient şi a colaborat cu medicii. Ba mai mult, politicianul a fost vizitat şi de colegii de partid sau de avocatul său, Ion Cazacu, care s-au interesat de starea lui. „Acum l-am văzut, am comunicat din priviri. Este OK, este conştient şi cred că va lupta pentru viaţa lui. Nu sunt medic să vorbesc despre starea lui de sănătate, dar lucrurile par în regulă", declara Cazacu după vizită.

Vizitat sau nu? Asta e întrebarea

Acest lucru l-a susţinut şi Mircea Beuran, şeful secţiei de Chirurgie din cadrul unităţii medicale. „Nu pot să confirm că a fost o înscenare sau nu, pentru că fiecare din medicii specialişti chemaţi au evaluat lucrurile vizavi de specialitatea lor. Eu, în domeniul meu (chirurgie - n.r.), nu am găsit lucruri care să intereseze", a spus doctorul. 

Însă au existat şi persoane care au declarat public contrariul. Una dintre ele este chiar Şerban Brădişteanu, şeful comisiei care s-a ocupat de intervenţia chirurgicală în cazul fostului premier. „Adrian Năstase nu este într-o stare bună. În jur de ora 9.00 intrăm în operaţie cu o echipă complexă. Operaţia nu se poate amâna. Este conştient, dar nu poate fi vizitat decât de echipele medicale. Alături de el se află şi poliţiştii. Există mai multe plăgi împuşcate", susţinea miercuri noapte medicul. Declaraţia lui Brădişteanu a venit după ce fostul premier a fost vizitat de Ion Cazacu, de Victor Ponta şi de colegii de partid. 

Actualul prim-ministru, Victor Ponta, a răspuns întrebării „Cum arată Adrian Năstase?", la ieşirea din spital. „L-am văzut, arată groaznic! Cum poate să arate un om care s-a împuşcat?", a spus Ponta.

Doctorul corupţilor

Brădişteanu a fost omul potrivit la locul potrivit în ajunul mai multor sentinţe care vizau inculpaţi de calibru. Printre aceştia s-au numărat şi PSD-istul Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, cel căruia i s-a făcut rău când s-a propus arestarea lui pentru 29 de zile pentru luare de mită. A ajuns la Bucureşti, pe mâinile lui Brădişteanu, care l-a scos cu inima bolnavă. La mai puţin de o lună s-a întors la cârma judeţului bine-mersi.

Tot pe acest pământ „sfânt" de la Floreasca s-a refugiat şi patronul clubului Dinamo, Cristi Borcea, înainte de a primi sentinţa în dosarul „Transferurilor".  Acesta s-a internat la mijlocul lunii martie pentru o intervenţie chirurgicală de bypass, realizată de acelaşi medic. 

Brădişteanu, rejudecat pentru mită

Renumitul chirurg Şerban Brădişteanu are în cârcă un dosar de corupţie în care mita pe care ar fi primit-o e de aproape trei ori mai mare decât prejudiciul pentru care a fost condamnat Năstase.  Acesta este acuzat că, în perioada 2001-2002, când era senator PSD, în calitate de preşedinte al Comisiei de Evaluare în cadrul unei licitaţii organizate de Ministerul Justiţiei, ar fi decis atribuirea contractelor de achiziţionare, din bani publici, a unor echipamente medicale pentru dotarea spitalelor din sistemul penitenciar, cu încălcarea flagrantă a normelor. Medicul a fost achitat la sfârşitul anului 2009 de către judecătoarea Elena Burlan, de la Tribunalul Bucureşti.  Curtea de Apel Bucureşti a decis însă în 2010 rejudecarea cazului.

Mai exact, procurorii anticorupţie susţin că Brădişteanu ar fi favorizat două firme, CC Med AG - Elveţia şi Biomedica GmbH-Austria, prin atribuirea discreţionară a contractelor de furnizare de produse şi ar fi adus Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor un prejudiciu de 9,2 milioane de euro. Pentru serviciile sale, medicul ar fi primit mită 3,6 milioane de euro şi 500.000 de dolari, iar banii ar fi fost viraţi în conturile unei firme off-shore, Arnell Development, din Insulele Virgine Britanice, deschise la Union Bank of Switzerland din oraşul Zürich. Acest off-shore, au aflat anchetatorii pe calea unei comisii rogatorii, ar fi fost înfiinţat de către Brădişteanu.

3,6 milioane de euro şi 500.000 de dolari au găsit procurorii români şi elveţieni în conturile off-shore ale lui Şerban Brădişteanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite