Ambasadorul Japoniei: Infrastructura ar atrage investitorii în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul Japoniei: Infrastructura ar atrage investitorii în România
Ambasadorul Japoniei: Infrastructura ar atrage investitorii în România

Noul ambasador al Japoniei la Bucureşti, Natsuo Amemiya, a declarat într-un interviu acordat Agerpress că unele companii japoneze ar investi mai mult în România dacă Guvernul de la Bucureşti ar pune accent pe dezvoltarea infrastructurii.

"Acum România a început să atragă investitori străini. Am impresia că unele companii ar investi mai mult, dacă Guvernul Romaniei ar pune accent pe dezvoltarea infrastructurii, cum ar fi calea ferată. Sunt doar de o lună aici, dar consider că România are posibilităţi mari de dezvoltare, probabil datorită poziţionării geografice, fiind ca o punte de legatură între est şi vest, nord şi sud", a zis Amemiya.

El a remarcat că schimburile comerciale dintre Japonia şi România se menţin pe un trend ascendent.

"Potrivit statisticilor, exporturile Japoniei în România au atins aproximativ 380 de milioane de euro, iar importurile din România în Japonia constituie 330 milioane de euro.

Am auzit că cele mai profitabile companii din Italia sau Franţa au fabrici solide în România, dar exportă bunuri "made in France", "made in Italy". În statisticile japoneze unele dintre aceste exporturi nu au fost incluse ca fiind realizate în Romania
", a punctat Amemiya.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite