Infractori mulţi din cauza beznei de pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

părea că lucrurile vor intra pe un făgaş cât de cât normal, însă numărul infracţiunilor a crescut vertiginos. Potrivit şefilor oraşului, multe infracţiuni, mai ales spargeri de

părea că lucrurile vor intra pe un făgaş cât de cât normal, însă numărul infracţiunilor a crescut vertiginos. Potrivit şefilor oraşului, multe infracţiuni, mai ales spargeri de autoturisme, au loc noaptea. "Practic, este un fenomen pe care încercăm să îl ţinem sub control", afirmă şefii Iaşiului. Ieri, Gheorghe Nichita, primarul oraşului, i-a invitat la o discuţie pe şefii secţiilor de poliţie, pe comandanţii IPJ şi IPM, dar şi pe reprezentanţii firmei EON. "Am semnalat în repetate rânduri că, în multe cartiere, noaptea, iluminatul stradal este ca şi inexistent. Siguranţa cetăţenilor este pusă în pericol de problemele apărute în reţeaua de iluminat stradal", a spus Nichita. Potrivit şefilor poliţiei, la adăpostul întunericului, tot mai multe maşini sunt sparte. "Nu avem multe indicii, întunericul fiind de aceeaşi intensitate în multe cartiere", au declarat şefii poliţiei. Pe de altă parte, exasperat de ineficienţa reţelei de iluminat aflate în administrarea firmei EON, Gheorghe Nichita a solicitat o mai bună colaborare între societatea menţionată şi poliţie. "Seara, să anunţe poliţia unde sunt probleme, iar pe străzile respective să fie trimişi mai mulţi subofiţeri", a precizat primarul Iaşiului.

Veniturile realizate de cerşetori provoacă invidia şefilor Poliţiei Comunitare
Pentru şefii Iaşiului, problema cerşetorilor rămâne o chestiune extrem de importantă, dar care nu îşi găseşte rezolvare. Cel puţin deocamdată. "Observăm că tot centrul este plin de cerşetori. Nu numai că ieşenii aproape că sunt agresaţi de cerşetorii violenţi, dar asemenea persoane reprezintă şi un pericol din punct de vedere infracţional", mai afirmă şefii primăriei. Alexandru Hordilă, comandantul Poliţiei Comunitare, afirmă că doar în ultima săptămână aproape 40 de cerşetori au fost ridicaţi de pe străzi şi trimişi în localităţile de domiciliu. "Câştigă destul de bine aceşti cerşetori, venitul realizat fiind în medie de 50 de RON pe zi", a afirmat Hordilă. Potrivit şefului Poliţiei Comunitare, în perioada următoare, două patrule se vor "specializa" în strângerea de pe străzi a cerşetorilor. "Ne aşteptăm ca Iaşiul să fie luat cu asalt de sute sau chiar mii de cerşetori în apropierea hramului oraşului", a mai declarat Alexandru Hordilă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite