Infracţionalitatea s-a mutat, din vecinătatea şcolilor, în sălile de clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratului Judeţean de Poliţie, spune că situaţia cea mai îngrijorătoare o reprezintă liceele cu profil industrial din mediul urban.Cu doar câteva săptămâni înainte de începerea

Inspectoratului Judeţean de Poliţie, spune că situaţia cea mai îngrijorătoare o reprezintă liceele cu profil industrial din mediul urban.
Cu doar câteva săptămâni înainte de începerea noului an şcolar, directorii şi primarii din judeţul Iaşi au fost invitaţi de prefectul Radu Prisăcaru să îşi spună păsurile. Iniţial, cu o jumătate de gură, şi, ulterior, cu mai mult curaj, şefii instituţiilor de învăţământ s-au plâns de numărul mare al altercaţiilor între elevi, şi chiar al furturilor din şcoli. "Ne confruntăm tot mai des cu răfuieli între elevii noştri, care înţeleg să îşi rezolve conflictele în incinta şcolii, la ore sau în pauze.
Totodată, avem nevoie de paznici la toate şcolile din comună, pentru că ni s-a întâmplat să se fure din bunurile instituţiei", s-a plâns unul dintre directori. La rândul său, comisarul-şef Liviu Zanfirescu, şeful poliţiei ieşene, a atras atenţia că numărul infracţiunilor din şcoli este în creştere de la an la an. Dacă, în vecinătatea instituţiilor de învăţământ, poliţiştii au reuşit diminuarea infracţionalităţii, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în incinta şcolilor. Potrivit lui Liviu Zanfirescu, şcolile din mediul urban conduc în topul infracţionalităţii juvenile. "În primele şapte luni ale acestui an, am diminuat fenomenul infracţional din apropierea unităţilor de învăţământ cu 49%. În şcoli însă, constatăm o creştere îngrijorătoare. Această situaţie se întâlneşte cu preponderenţă în mediul urban", a declarat şeful IPJ Iaşi.
şefii poliţiei ieşene spun că liceele cu profil industrial din Iaşi ar trebui mai atent supravegheate. Aceasta, deoarece aici se înregistrează cele mai multe infracţiuni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite