Zăpada şi inundaţiile au blocat mai multe drumuri naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsoarea şi inundaţiile au blocat vineri dimineaţă circulaţia pe mai multe drumuri naţionale din judeţele Argeş, Prahova, Vâlcea, Braşov, Gorj, Covasna, Harghita, Cluj, Mureş şi Maramureş.

UPDATE 18.44 Pe DN1, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei. Şoferii sunt nevoiţi să circule cu viteză redusă din cauza ninsorii abundente care reduce vizibilitatea. informează Dispeceratul de Monitorizare a Traficului Rutier Sinaia

Carosabilul este umed, dar nu este acoperit cu zăpadă şi nu se înregistrează blocaje în trafic. Potrivit şefului de la Drumuri Naţionale Prahova, Valerian Manta, 18 utilaje de deszăpezire acţionează în zona de nord a judeţului Prahova, pe DN 1 şi pe DN 1 A. Alte 33 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să intervină, în cazul în care va ninge, pe celelalte tronsoane de drumuri naţionale care tranzitează judeţul Prahova, a mai precizat Valerian Manta.

UPDATE 17.00 Pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti se va închide traficul auto în această noapte, pentru amplasarea unui sistem de monitorizare şi informare privind traficul şi condiţiile de circulaţie, informează INFOTRAFIC. În condiţii de vizibilitate redusă, se vor utiliza panouri luminoase cu mesaje variabile ce vor fi montate pe utilaje.Lucrările vor continua şi mâine şi în 16 decembrie.

- în data de 11 decembrie, în zona kilometrilor 69+316 metri şi 69+916 metri, pe sensul către Piteşti, în intervalele orare 01.00 – 01.30, respectiv 02.00 – 02.30;
- în data de 12 decembrie, în zona kilometrilor 71+025 metri şi 71+625 metri, pe sensul către Bucureşti, în intervalele orare 01.00 – 01.30, respectiv 02.00 – 02.30;

-în data de 16 decembrie, la kilometrul 22+380 metri, pe sensul către Piteşti, în intervalul orar 01.00 – 01.30, iar pe sensul către Bucureşti, în intervalul orar 02.00 – 02.30.

UPDATE 15.32 Circulaţie îngreunată în zona comunei Beliş din Cluj
Traficul se desfăşoară cu dificultate, din cauza zăpezii, în zona comunei clujene Beliş, potrivit Centrului Infotrafic. Traficul este îngreunat pe mai multe drumuri naţionale din Ardeal, în judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Cluj, Mureş şi Maramureş.

UPDATE 15.06 Jandarmii sfătuiesc şoferii să evite Pasul Rotunda, blocat din cauza zăpezii
Pasul Rotunda, care face legătura dintre Transilvania şi Moldova, este blocat de ieri seara din cauza ninsorii abundente. Stratul de zăpadă este de 20 de centimetri.

Jandarmii montani au găsit, în apropierea Pasului Rotunda, două maşini fără oameni

SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER ÎN ŢARĂ, potrivit Poliţiei Române, la ora 12.30:

   • Nu mai este niciun drum naţional cu circulaţia blocată

   • Traficul pe DN15 se desfăşoară îngreunat, pe un fir alternativ, în zona localităţii mureşene Androneasa. Problemele de fluenţă sunt cauzate de prezenţa aluviunilor pe partea carosabilă.

   •  Traficul auto pe DN1, în zona centrală a staţiunii prahovene Sinaia, va fi oprit mâine, 11 decembrie, în intervalul orar 11.30 - 17.00. În acest interval, conducătorii auto vor putea circula pe şoseaua de centură a oraşului.

Pe multe tronsoane importante din ţară există un strat subţire de zăpadă, traficul desfăşurându-se îngreunat:
  • DN10 Crasna - Brădet( judeţul Covasna);
  • DN7A Voineasa - Obârşia Lotrului( judeţul Vâlcea);
  • DN73 Fundata - Moeciu( judeţul Braşov);
  • DN67C Novaci - Rânca( judeţul Gorj);
  • DN12C Gheorgheni - Lacu Roşu( judeţul Harghita);
  • DN1A, la Cheia, în judeţul Prahova;
  • DN18, în zona localităţii maramureşene Borşa;
  • DN1R, la Beliş, judeţul Cluj.

11.00 Traficul va fi mâine restricţionat în staţiunea Sinaia.

10.30 MARAMUREŞ: Circulaţia auto pe DN19 a fost reluată. Traficul rutier pe acest tronson fusese întrerupt în zona localităţii maramureşene Remeţi, din cauza revărsării râului Tisa.

10.00 Circulaţia în judeţul Suceava se desfăşoară îngreunat, iar în zona Rădăuţi s-a format gheaţă pe carosabil şi se intervine cu materiale antiderapante;

Din această seară începe viscolul

09.10 Un tir polonez a fost remorcat pe DN 17, în Pasul Tihuţa, de angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, după ce a rămas blocat din cauza zăpezii, în zonă ningând abundent.

09.00 Drumul Naţional 19, care face legătura între Satu Mare şi Sighetu Marmaţiei şi care a fost inundat, joi, în judeţul Maramureş, ca urmare a revărsării râului Tisa, este în continuare închis, vineri dimineaţă, în zona localităţii Remeţi.

08.40 În judeţul Mureş, pe DN 15, se circulă pe un singur sens din cauza aluviunilor.

08.25 Mai mulţi şoferi de TIR care au vrut să traverseze pasul Tihuţa, joi spre vineri noaptea, au rămas blocaţi. Ei s-au plâns că drumarii nu au curăţat gheaţa de pe carosabil.

08.00 Circulaţia auto pe DN73 a fost reluată. Pe acest tronson se semnalează gheaţă şi zăpadă bătătorită şi ninge la această oră.

07.30 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia auto pe DN73 este blocată la kilometrul 84, între Rucăr şi Dâmbovicioara( în judeţul Argeş), din cauza înzăpezirii a trei autotrenuri pe partea carosabilă.

Baia Mare: Trafic rutier în condiţii de iarnă

ORA 07.00 Ninge în Bucureşti

Deoarece în perioada următoare vremea va continua să fie rece în majoritatea regiunilor ţării, iar fenomenul de ceaţă va predomina, cerul va fi noros şi vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză redusă, adaptată permanent particularităţilor meteo, de drum şi trafic. În timpul nopţii sau ziua, pe timp de ceaţă, ninsoare abundentă sau ploaie torenţială, conducătorii auto sunt sfătuiţi să folosească luminile corespunzătoare ale autovehiculelor, fără a abuza însă de acestea.

"Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi cât şi în afara lor când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau are îmbrăcămintea din piatră cubică! Operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite! În situaţia în care semnalaţi carosabil alunecos sau acoperit de zăpadă folosiţi „frâna de motor"! Echipaţi autovehiculul cu anvelope corespunzătoare, cu profil de iarnă. Evitaţi suprapresiunea care scade aderenţa anvelopelor la carosabilul drumurilor!", informează IGPR.

Ninge ca-n poveşti la munte! Circulaţie îngreunată pe drumurile naţionale (GALERIE FOTO)

Botoşani: Polei pe toate drumurile din judeţ

Cod galben de ninsori în toată ţara

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite