Infocentrul de 73.000 de euro nu-şi are rostul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infocentrul de 73.000 de euro nu-şi are rostul
Infocentrul de 73.000 de euro nu-şi are rostul

Doar opt persoane au trecut pragul biroului situat în subteranul teatrului

Inaugurat la sfârşitul lunii august, centrul de informare turistică beneficiază de dotări moderne: un info-touchscreen îi ajută pe cei interesaţi cu informaţii legate de obiectivele turistice din Mehedinţi, istoricul judeţului sau adrese ale unor instituţii importante, sute de pliante, hărţi şi DVD‑uri de prezentare sunt puse la dispoziţia vizitatorilor. Lipsesc din peisaj doar oamenii interesaţi, adică exact cei cărora li se adresează acest proiect. „Interesul este foarte scăzut. De când s-a înfiinţat centrul n-au venit nici 10 persoane, iar cei care vin întreabă unde se plătesc taxele şi impozitele sau lucruri fără nicio legătură cu turismul“, spune Nicuşor Andrei Miroslavici, inspector în cadrul Asistenţei şi Protecţiei Sociale, detaşat la infocentru.

Nu are niciun angajat

Situat în centrul oraşului, în subsolul clădirii teatrului, infocentrul este greu de găsit, fiind lipsit de promovare. Proiectul a fost finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de către Primăria Turnu Severin. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 73.000 de euro, dintre care 63.000 sunt nerambursabili. Momentan, centrul nu are niciun angajat, programul de lucru fiind asigurat de inspectori din cadrul primăriei. „Din cauză că posturile din administraţia publică sunt blocate, infocentrul nu are angajaţi şi probabil nu va avea nici în viitorul apropiat“, explică Nicuşor Andrei Miroslavici.

Viceprimarul Severinului susţine că infocentrul este cunoscut, dar de vină pentru activitatea slabă este interesul scăzut pentru turism.

„Oamenii ştiu despre existenţa acestui infocentru. Cauza pentru care nu îl vizitează poate fi sfârşitul sezonului. În zona noastră, turismul de iarnă nu prea există. Deşi momentan nu este un interes prea mare pentru acest proiect, fiecare oraş are un centru de informare turistică, aşa că este bine că îl avem şi că este dotat corespunzător. În plus, în Severin se vor dezvolta mai multe proiecte care vor încuraja turismul, gen castrul roman sau cetatea medievală. Sunt sigur că interesul pentru infocentru va creşte“, crede Mircea Grosu, viceprimarul Severinului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite