Infirmier tăiat de un nebun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infirmier tăiat  de un nebun
Infirmier tăiat de un nebun

Andrei Munteanu terorizează de ani de zile medicii, asistentele şi bolnavii de la Spitalul Numărul 2 din municipiul Râmnicu Vâlcea.Deoarece este bolnav psihic, agre­­­sorul va fi cercetat de oamenii legii în stare de libertate, pentru vătămare corporală gravă.

Infirmierul Petre Popescu (19 ani) a fost operat ieri la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, după ce fusese înjunghiat cu un ciob de sticlă de către Andrei Munteanu (32 de ani), fost pacient al Secţiei de Psihiatrie.

Deşi în ultimii ani medicii au anunţat în mai multe rânduri Poliţia cu privire la agresiunile fizice şi verbale la care sunt supuşi de către Munteanu, oamenii legii nu au putut lua măsuri întrucât acesta este încadrat ca fiind bolnav psihic.

25 de zile de îngrijiri medicale

„Mersesem să aduc de la poartă, pe secţie, un alt bolnav, când Andrei Munteanu m-a agresat. Bărbatul m-a împins şi m-a făcut «agarici». După un timp, el a revenit în curtea spitalului cu un obiect ascuţit cu care m-a înjunghiat”, a declarat infirmierul, angajat de doar două luni la spital.

Potrivit medicului legist Ioan Neamu, victima va necesita, probabil, 25 de zile de îngrijiri medicale.Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, comisarul Gabriel Ciobotoiu, ne-a declarat că, „pentru cele 25 de zile de îngrijiri medicale acordate victimei, agresorul va fi cercetat în libertate, pentru vătămare corporală”.

Soluţie de compromis: tratament la domiciliu

Andrei Munteanu este client vechi al Secţiei de Psihiatrie. De ani de zile, el terorizează cadrelele medicale, multe dintre ele fiind ameninţate cu moartea. Crescut într-un centru de plasament din Caraş Severin, bărbatul cu grave tulburări psihice se autointitulează „Zeul Lucifer”.

„A făcut atât de mult rău cadrelor şi asistentelor medicale, că mulţi angajaţi ai spitalului se simt terorizaţi de acest individ. A pătruns gol puşcă în cabinetul unui medic şi ameninţă cu moartea persoane chiar din afara spitalului. Noi am propus internarea lui obligatorie într-un centru de specialitate, dar a contestat decizia noastră la tribunal, iar prin contestaţia pe care a făcut-o la Institutul de Medicină Legală de la Bucureşti, a avut câştig de cauză“, a declarat medicul legist Florian Ghiţă, de la Serviciul de Medicină Legală Vâlcea. Drept urmare, medicii legişti de aici au propus, ca soluţie de compromis, să fie tratat în ambulatoriu.

„mă ameninţă că vrea să mă violeze“

„Pe mine mă ameninţă că vrea să mă violeze şi spune că o să mă omoare. A intrat la un moment dat în vestiarul asistentelor şi a scris cuvinte obscene pe toate halatele”, a povestit medicul Lucia Preda, de la Secţia de Psihiatrie.

„M-a agresat şi pe mine, şi pe colegele mele. Ne urmăreşte prin spital şi pe stradă. Acum trei zile m-am întâlnit cu el în oraş. A început să ţipe la mine şi să mă tragă foarte tare de urechi. Ne terorizează, iar poliţia nu îi face nimic”, este de părere Suzana Dumitrescu, asistentă în cadrul Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Nr. 2.

image

A făcut atât de mult rău cadrelor şi asistentelor medi­cale, că mulţi angajaţi se simt terorizaţi.

image


Florian Ghiţă
medic legist

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite