Înecaţi cu maşina în iazul şoferului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înecaţi cu maşina în iazul şoferului
Înecaţi cu maşina în iazul şoferului

Doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa într-un accident stupid, după ce maşina  în care se aflau a alunecat într-un lac. Accidentul a avut loc în comuna Vulcan. Ioan Rusu (49 de ani) şi Adrian Romanici (41 de ani) nu au putut fi salvaţi de medicii care au sosit la 20 de minute de la tragedie.

Un iaz de numai câţiva metri pătraţi şi nici doi metri adâncime le-a adus sfârşitul, luni noaptea, lui Ioan Rusu şi Adrian Romanici. Chiar cu o zi înainte de accident, Rusu a populat iazul cu peşti.

În momentul tragediei, la faţa locului se afla şi unul dintre băieţii şoferului, care a încercat să spargă geamul maşinii cu un topor, însă nu a reuşit. „Mi-a povestit că nu a reuşit să spargă geamul şi nici uşa maşinii nu s-a deschis. A sunat la 112 şi a fugit după ajutoare. A mai încercat un vecin să spargă geamul şi nici el nu a reuşit. Maşina s-a umplut de apă şi ei, săracii, nu au mai avut nici o şansă”, a povestit un localnic.

Prietenii şi rudele bănuiesc că bărbaţii au vrut să meargă într-o poieniţă, la numai câţiva metri de locul fatal, pentru a întoarce maşina de teren în care se aflau. Poliţiştii cred că autoturismul a derapat pe pământul umed şi a alunecat. Pompierii au scos cu greutate victimele din maşina răsturnată şi plină cu apă.

„Autoturismul era răsturnat pe partea dreaptă şi acoperit aproape în totalitate cu apă. A trebuit să îl legăm, ca să fim siguri că nu alunecă şi mai mult sub apă. Am reuşit să spargem geamul ca să scoatem victimele“, a povestit Dan Tiţa, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Medicii au încercat minute în şir să îi readucă la viaţă pe cei doi. „Am ajuns la locul accidentului în douăzeci de minute de la primirea apelului. Vicimele nu au mai putut fi aduse la viaţă, pentru că au stat mult prea mult timp sub apă“, a declarat Gabriela Drăghici, medic SMURD Braşov.

Cauza probabilă este înecul, însă medicii legişti vor stabili dacă victimele s-au lovit la cap şi şi-au pierdut cunoştinţa înainte de a fi acoperiţi de apă, precum şi dacă şoferul maşinii consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Avere din agricultură

Şoferul maşinii, Ioan Rusu, şi-a făcut averea din munca în agricultură. „Avea foarte mult pământ şi lucra la el cot la cot cu muncitorii. Era foarte iubit aici“, a spus Maria Munteanu, localnică.

image


Bărbatul a lucrat 20 de ani la IAR Ghimbav, ca şofer al directorului. Avea doi băieţi, de 24 de ani, respectiv de 17 ani. În urmă cu două săptămâni, băiatul cel mare a fost suspectat că a violat o fată de 13 ani. În urma cercetărilor s-a dovedit că fata a întreţinut de bunăvoie relaţii sexuale, tânărul fiind cercetat pentru întreţinere de relaţii sexuale cu o minoră. Adrian Romanici lucra ca agent de pază şi avea o fetiţă de 5 ani.

Recomandări de la pompieri

În cazul unui astfel de accident, Marius Botezatu, purtător de cuvânt al ISU Braşov recomandă următoarele: „Cei prinşi în maşină trebuie să-şi păstreze pe cât se poate calmul şi să-şi desfacă rapid centurile de siguranţă. Trebuie să încerce să iasă prin partea de sus, dacă maşina este căzută pe o parte. Dacă sunt martori, aceştia trebuie să sune de urgenţă la 112 şi să încerce să spargă geamul sau să deschidă uşa“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite