Indemnizaţia de şomaj nu va creşte în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajutorul acordat şomerilor nu va creşte din 2011 chiar dacă salariul minim va fi majorat la 670 de lei. Iar asta pentru că Guvernul s-a angajat în negocierile cu FMI ca indemnizaţia de şomaj să nu mai fie calculată în raport cu nivelul salariului minim.

Pentru anul 2011, guvernanţii au negociat cu Fondul creşterea salariului minim de la 600 la 670 lei. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la TVR, că se fac eforturi pentru creşterea salariului minim la 670 de lei, dar şi pentru majorarea salariilor bugetarilor cu 15%.

Pe de altă parte indemnizaţia pentru mame ar putea resimţi modificări începând de anul viitor. Una dintre variantele luate în calcul se referă la înjumătăţirea perioadei de acordare a indemnizaţiei, de la doi la un an, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Totuşi, Ioan Botiş, ministrul Muncii, a dat asigurări că nivelul indemnizaţiei nu va fi modificat. Din iunie, sumele acordate ca indemnizaţie pentru creşterea copilului au fost reduse cu 15%, dar acestea nu pot fi mai mici de 600 de lei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite