„Incoruptibilul“ Fătuloiu, minciuni în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chestorul-şef Dan Fătuloiu a negat în faţa instanţei că ar avea legături cu firma celui pe care l-a denunţat pentru corupţie la DNA. Actele contabile l-au dat însă de gol. Soţia, socrul şi vărul secretarului de stat Dan Fătuloiu au derulat afaceri cu Alprom, firmă ajunsă în administrarea lui Cătălin Chelu, arestat chiar după denunţul chestorului-şef.

Eliberarea omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu a fost motivată de magistraţi prin faptul că relaţiile de afaceri pe care le avea cu fostul secretar de stat în Ministerul de Interne Dan Fătuloiu „conturează un conflict de interese economico-financiare, cu posibile consecinţe în derularea ulterioară a cercetării judecătoreşti". În aceste condiţii, justifică magistraţii, nu se mai impune menţinerea în arest a lui Cătălin Chelu şi a celor trei presupuşi complici ai săi.

Mita din parcarea de la „Interne"

Cătălin Chelu a fost arestat preventiv la 20 noiembrie anul trecut, după ce, conform DNA, ar fi încercat să-l mituiască pe chestorul-şef Dan Fătuloiu cu 1.000.000 de euro. Denunţătorul în acest caz a fost însuşi Dan Fătuloiu. Cătălin Chelu a fost ridicat chiar din parcarea Ministerului de Interne, unde ar fi lăsat şi două limuzine albe BMW X6, parte din şpaga pe care ar fi intenţionat să i-o dea lui Fătuloiu.

Citiţi şi:

Miliardarul Chelu: "Secretarul de stat Fătuloiu m-a şantajat!"


În schimb, fostul secretar de stat ar fi trebuit să-l scape pe Chelu de dosarele penale deschise împotriva sa la DIICOT. Între timp, Cătălin Chelu a fost trimis în judecată pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, iar trei parteneri de afaceri de-ai săi - Niţache Ştefan Badea, Cristi Antonel Bunu si Gabriel Constantinescu - au fost daţi pe mâna Justiţiei pentru pentru complicitate la dare de mită.

Dosarul „Şpaga de la Ministerul de Interne" nu a rămas fără ecou. La numai câteva zile de la arestarea lui Cătălin Chelu, Dan Fătuloiu a fost demis din funcţie. Scandalul şpăgii de la Ministerul de Interne a izbucnit într-un moment delicat pentru cariera lui Fătuloiu - responsabil la acea vreme de Ordinea Publică. Un interlop fusese împuşcat mortal în plină zi într-un local din centrul Galaţiului.

A cerut şedinţă secretă

Odată cu începerea procesului lui Cătălin Chelu şi al presupuşilor săi complici, instanţa Tribunalului Bucureti a dispus audierea lui Dan Fătuloiu şi a fiului acestuia, Alexandru Fătuloiu - denunţător la rândul său în dosar. La 1 februarie 2011 când magistraţii au fixat termen pentru audierea lui Fătuloiu şi a fiului său, fostul secretar de stat a cerut şedinţă secretă, motivând că trebuie să aducă detalii care ar fi avut legătură cu siguranţa statului. Judecătorii nu au acceptat cererea chestorului-şef, astfel încât audierea lui s-a făcut în şedinţă publică. Surprizele nu au întârziat să apară şi magistratul a fost pus în situaţia de a asista la adevărurile ascunse ale lui Dan Fătuloiu.

Dat de gol de documente

Partenerul de afaceri al lui Cătălin Chelu, Antonel Bunu - arestat şi el în acest dosar - l-a întrebat pe Fătuloiu dacă vreun membru al familiei sale a avut afaceri cu societatea Alprom, administrată de Cătălin Chelu. Fostul secretar de stat a fost foarte tranşant: „Nu, nu am nicio rudă de niciun grad implicată în activităţi cu societatea Alprom şi care să fi obţinut beneficii materiale". Numai că Antonel Bunu a prezentat magistraţilor o serie de documente din care reieşea că soţia lui Dan Fătuloiu, Carmen, socrul chestorului-şef, precum şi un văr al acestuia stabilit în Germania derulaseră mai multe afaceri cu Aprom.

Pus în faţa faptului împlinit, Fătuloiu s-a văzut nevoit să recunoască în faţa instanţei aceste afaceri. Mai mult, socrul lui Fătuloiu, Ion Oancea, a avut, în 2002, firme alături de Niţache Ştefan Badea, arestat de asemenea în acest caz pentru complicitate la dare de mită. Firmele celor doi a derulat mai multe afaceri cu Alprom.

Chestorul-şef nu ştie ce afaceri are soţia sa

„Aceste afaceri au fost corecte, nefiind probleme cu statul. Nu cunosc activităţile soţiei mele în aceste firme şi nici ce comisioane încasa. Ea era administratorul acestor firme. Acţionarul majoritar era vărul meu din Germania. Nu am fost la Registrul Comerţului pentru a-mi da acordul ca soţia mea să facă firmele la adresa de domiciliu", a spus Fătuloiu, la câteva minute după ce negase orice implicare a familiei sale în afaceri cu Alprom. Întrebat de judecător dacă are sentimente de duşmănie faţă de Cătălin Chelu sau faţă de presupuşii săi complici în a-l mitui, Fătuloiu a răspuns negativ. El a arătat că ar fi aflat de la fiul său, Alexandru, despre tentativa de mituire a lui Chelu şi că imediat ar fi făcut denunţ la DNA. La ieşirea din arest, Cătălin Chelu a declarat că, în ultimii şapte ani, soţia lui Fătuloiu a derulat afaceri de 15 miliarde de lei vechi cu Alprom prin intermediul unor societăţi fără niciun angajat.

LIBERI

Cătălin Chelu, Niţache Ştefan Badea, Cristi Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu au fost puşi în libertate vineri seară ca urmare a deciziei definitive a Curţii de Apel Bucureşti.

Cine este Cătălin Chelu

image



Cătălin Chelu ocupă locul 312  în topul „Forbes 500 miliardari", cu o avere de circa 17 milioane de euro. Omul de afaceri din Galaţi, în vârstă de 44 de ani, era unul dintre cei mai activi investitori pe Bursă, numărându-se şi printre cei mai influenţi investitori în SIF-uri. În prezent, Chelu are deţineri la multe companii de pe BVB, cu domenii de activitate foarte diferite. Portofoliul omului de afaceri gălăţean s-a tot mărit în ultimii ani. În 2009, Chelu a preluat pachetul majoritar de acţiuni al producătorului de mobilă Alprom Piteşti, mişcare care a surprins pe toată lumea.

CITEŞTE ŞI:

Dezvăluiri incendiare/ Afacerile ilegale şi abuzurile miliardarului Chelu erau protejate de poliţişti

Miliardarul Chelu: "Secretarul de stat Fătuloiu m-a şantajat!"

Cătălin Chelu - milionar de succes, cu afaceri falimentare

EXCLUSIV/Şeful Vămii Galaţi a fost bătut şi sechestrat de miliardarul interlop Cătălin Chelu

Reportaj/ Cătălin Chelu, un afacerist cu aură de cap al lumii interlope (FOTO)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite