Inconştienţa transportatorilor de persoane face victime pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transportatorii inconştienţi produc zeci de accidente anual
Transportatorii inconştienţi produc zeci de accidente anual

Aproape 400 de şoferi de autobuze şi microbuze de persoane au rămas fără permis, anul acesta, după ce au fost prinşi beţi la volan.

Călătoria cu maşinile de transport în comun din România se poate transforma oricând într-o tragedie. O mare parte din şoferii acestora nu respectă aproape nicio regulă de circulaţie.Poliţiştii spun că cei mai mulţi depăşesc neregulamentar, nu acordă prioritate, circulă cu viteză excesivă ori trec pe culoarea roşie a semaforului. Mai grav este însă faptul că unii dintre ei au fost prinşi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

Aproape 400 de  transportatori prinşi beţi la volan
Anul acesta, peste 1.800 de şoferi de microbuze şi autobuze de persoane au rămas fără permis, iar aproape un sfert dintre ei au fost prinşi băuţi. Ceilalţi au depăşit neregulamentar ori au trecut pe roşu. Tot de la începutul anului, au fost retrase peste 3.400 de certificate de înmatriculare, cele mai multe pentru defecţiuni tehnice.

Au scăzut accidentele
Rapoartele poliţiei arată că în primele nouă luni ale acestui an, pe drumurile din România s-au produs 68 de accidente grave, din vina şoferilor de autovehicule de transport persoane. Acestea au avut ca urmări moartea a 12 oameni şi rănirea gravă a altor 77. Cele mai multe accidente- 36 au fost produse de autobuze, urmate de microbuze cu 31 de evenimente. Faţă de perioada similară a anului trecut, numărul accidentelor a scăzut cu 7 cazuri, cel al deceselor cu 17 cazuri, iar cel al răniţilor grav cu 5 cazuri. Şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă spune că „aceste scăderi sunt urmarea, în primul rând a acţiunilor poliţiei care îi sacţionează drastic pe transportatorii prinşi cu nereguli. Chiar zilele trecute, la nivel naţional s-a desfăşurat o acţiune comună cu reprezentanţii RAR şi ai ARR, de prevenire a accidentelor produse de transportatorii de persoane”.

Ultimul accident de autobuz s-a produs la Tulcea, la 30 septembrie şi s-a soldat cu patru morţi şi 76 de răniţi. Autovehiculul era supraîncărcat şi, conform RAR, avea defecţiuni la roţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite