Incompatibilii, păsuiţi pe durata vacanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PC Sergiu Andon  a fost invitat de Victor Ponta  să demisioneze
Deputatul PC Sergiu Andon a fost invitat de Victor Ponta să demisioneze

Încercarea deputaţilor  Sergiu Andon (PC) şi Florin Pâslaru (PSD) de a rămâne în rândurile parlamentarilor şi-a consumat ieri un nou episod.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins solicitarea formulată de PDL pentru rediscutarea la nivelul comisiei a cazurilor celor doi deputaţi, în privinţa cărora Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat încetarea mandatelor.

Solicitarea de introducere a acestui punct pe ordinea de zi a comisiei a fost formulată de deputatul PDL Dan Radu Zătreanu şi a fost respinsă cu 10 voturi „împotrivă" şi 8 abţineri.  Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a explicat decizia comisiei prin faptul că nu există suficiente clarificări din partea reprezentanţilor ANI în ceea ce priveşte sancţiunile invocate pentru starea de conflict de interese.

Liderul PDL Mircea Toader a cerut introducerea pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei raportul comisiei juridice privind deputaţii găsiţi incompatibili de către ANI, Sergiu Andon şi Florin Pâslaru. „A fost respinsă cererea noastră pe motiv că nu poate să se întâlnească comisia juridică până în toamnă", a spus Toader.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat că solicitarea PDL nu a fost respinsă, dar că raportul comisiei juridice a fost retrimis de plen, în sesiunea trecută, iar această chestiune nu poate fi clarificată decât în sesiunea parlamentară din toamnă. Situaţia de incompatibilitate a celor doi deputaţi a fost comentată şi de premierul Victor Ponta. Acesta a scris atât Parlamentului, cât şi celor doi parlamentari care au decizii definitive de incompatibilitate, manifestându-şi convingerea că lucrurile se vor rezolva.

„Dacă e vorba de demisia celor doi parlamentari, aceea e o chestiune care se va rezolva. Eu am transmis deja scrisori către Parlament şi către cei doi parlamentari şi sunt convins că se vor rezolva, dar nu ţine de puterea Guvernului să demită parlamentari, nici nu ar fi democratic aşa", a spus Ponta. Plenul Camerei Deputaţilor a decis, în 6 iulie, ca problema incompatibilităţii deputaţilor Florin Pâslaru (PSD) şi Sergiu Andon (PC) să fie retrimisă la comisia juridică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite