Incidentul de pe Potomac n-a fost decât un exerciţiu al autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul de pe Potomac n-a fost decât un exerciţiu al autorităţilor
Incidentul de pe Potomac n-a fost decât un exerciţiu al autorităţilor

Autorităţile din Washington au deschis focul asupra unei ambarcaţiuni suspecte de pe râul Potomac, relatează AFP. Incidentul s-a petrecut în ziua in care se implinesc 8 ani de la atacurile din 11 septembrie 2001, însă nu a fost decât un exerciţiu al Gărzii de Coastă.

Garda de Coastă americană a provocat îngrijorare vineri de la Washington, în ziua împlinirii a opt ani de la atentatele din 11 septembrie, organizând un exerciţiu pe Potomac, a anunţat postul de televiziune CNN, care vorbise iniţial de focuri de armă trase în direcţia unui vas suspect, transmite AFP.

O barcă a încercat să intre în perimetrul de securitate stabilit pe râul Potomac, în jurul Pentagonului, unde preşedintele Obama participa la ceremoniile organizate cu ocazia împlinirii la opt ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, relatează CNN.

Garda de Coastă a somat vasul să se îndepărteze, dar cei aflaţi la bord au ignorat ordinele, după care a deschis focul. Potrivit CNN, au fost trase 10 rafale de focuri de armă.

Conform corespondentului CNN aflat la faţa locului, incidentul pare să se fi încheiat, după circa 20 de minute.

Potrivit AFP, preşedintele american Barack Obama susţine un discurs la Pentagon.

CNN a precizat că este foarte neobişnuit faptul că s-a tras asupra ambarcaţiunii, procedura uzuală fiind ca Paza de Coastă să încerce mai întâi să oprească vasul.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite