Constanţa: Incidente la Formula 1 pe apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Incidente la Formula 1 pe apă
Constanţa: Incidente la Formula 1 pe apă

Piloţii australieni au fost puşi la grea încercare după ce nava lor, Maritimo 12, s-a răsturnat din cauza unui viraj brusc. Astăzi, echipele se vor alinia din nou la linia de start, iar bărcile vor prinde viteză în încercarea de a câştiga etapa de la Constanţa.

Cele zece echipe înscrise la Class One Romania Grand Prix, competiţie considerată Formula 1 pe apă, au luptat din greu ieri pentru a cuceri primele poziţii.

Încă de la începutul cursei, piloţii care au condus ambarcaţiunea Fazza 3 din Emiratele Arabe s-au detaşat de ceilalţi ajungând primii la linia de final.

Piloţii nu au fost răniţi

Unele bărci au pornit mai greu, dar în cele din urmă şi-au revenit şi au evoluat cu peste 250 de kilometri pe oră pe luciul lacului. Şalupele aproape că au zburat, dar au fost supravegheate de  bărci de intervenţie şi de elicoptere.

Înainte de final, ambarcaţiunea Maritimo 12 din Australia condusă de Giorgio Manuzzi şi Peter  McGrath s-a răsturnat la un viraj brusc, dar piloţii au reuşit să iasă la timp.

Barca a fost tractată la mal şi scoasă cu ajutorul unei macarale. Unul dintre piloţi a fost urcat într-o ambulanţă, dar nu a stat decât pentru scurt timp. „Mă simt bine, nu am nimic. Am mai fost implicat în astfel de incidente“, a spus McGrath.

Şi din partea organizatorilor s-au dat asigurări că piloţii sunt teferi. „Barca va fi evaluată tehnic pentru a se stabili dacă poate participa la cursa de duminică. Vom vedea cât este de avariată, deşi cred că situaţia este destul de serioasă“, a spus Peter Quilter.

Turiştii pe margine, oficiAlităţile la VIP

Un bilet în zona specială de la Formula 1 pe apă din staţiunea Mamaia a costat 75 de lei. Puţini turişti şi constănţeni s-au îndurat să îşi ia un bilet, aşa că s-au adunat pe marginea lacului să aştepte startul.

Unii nu au mai ţinut cont de spaţiul verde şi au intrat cu maşinile pe iarbă, dar nimeni nu i-a deranjat. „Am venit cu băieţelul meu de 6 ani să vadă şi el bărcile. Este primul an când vin“, a spus Ilie Decu  din Constanţa. Unii turişti au venit special pentru evenimentul estival. „Am venit de miercuri cu familia, pentru că am auzit că este spectaculos, şi stăm până duminică. Nu puteam să ratez aşa ceva“, a spus şi Romică Luca din Botoşani.

image

Piloţii din Emiratele Arabe au câştigat competiţia  Foto: F.G.



Şi unele oficialităţi şi-au făcut apariţia la eveniment. Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a fost observat în deja obişnuitul său costum din piele, călare pe motocicletă. Printre vedetele din sectorul VIP, înconjurat de garduri şi păzit bine,  s-a aflat şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, care a fumat tacticos trabuc şi s-a lăsat fotografiat.

Zona a fost înţesată de fete frumoase care reprezentau diferite firme ce îşi făceau promovare, fie că era vorba de băuturi rafinate sau autoturisme de lux.

„Fazza 3“, pe locul 1

Prima cursă a Formulei 1 pe apă a fost câştigată de echipa Fazza 3 (Emiratele Arabe), urmată de Victory 1 (Dubai), iar pe locul trei s-a situat Welmax 90 (Norvegia).

Competiţia a costat aproximativ 1.200.000 de euro, bani asiguraţi din bugetul local al Constanţei (350.000 de euro), de la Consiliul Judeţean Constanţa (400.000 de euro) şi prin sponsorizări. Class One Romania Grand Prix se află la a treia ediţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite