Incidente la proba de sport de la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de jumătate dintre elevii care au susţinut, ieri, ultima probă de bacalaureat au ales educaţia fizică. În Capitală, vremea ploioasă i-a pus în dificultate pe absolvenţii care au susţinut proba la sport.

Mai citeşte şi:

adevarul.it - 30.000 de elevi din Italia nu au fost admişi la BAC-ul 2009
Calendar Bacalaureat 2009
Bucureşti: Bacalaureatul întârziat mai bine de două ore, din cauza unei defecţiuni la server
Bacalaureatul de ieri, bacalaureatul de azi

Un elev al Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr“ din Bucureşti a fost lovit de o creangă, în Parcul Cişmigiu, în timp ce se îndrepta spre liceu să dea proba de viteză.

Elevul a primit îngrijiri medicale şi a dat examenul de la ora 13.00. În multe şcoli, probele sportive s-au desfăşurat în sălile de sport. La Şcoala Generală nr. 190, elevii au spus că terenul era prea alunecos pentru proba de viteză.

„Toţi au trecut. Chiar dacă făceai de nota 1, tot îţi dădea un 7. Au fost şi eleve mai grăsuţe care nu au putut sări peste capră, dar au trecut proba”, a spus Alexandru M., de la Colegiul „Gheorghe Şincai”.

Elevii cu greutatea peste medie şi-au motivat alegerea spunând că sportul e cel mai simplu. „Decât să învăţ la încă o materie, am preferat să dau la sport”, a explicat Ana Maria Todoran, o elevă plinuţă, care s-a prezentat la această probă la un liceu din Ploieşti.

La Suceava, un candidat care dădea proba de aruncare a greutăţii a fost accidentat de un coleg de-al său. Tânărul a fost internat în spital pentru a primi îngrijiri suplimentare.

La Galaţi, cinci dintre elevii care au dat sportul au fost accidentaţi. Cel mai grav a fost rănită eleva Nicoleta Crânganu, care s-a dezechilibrat în timpul probei de viteză. Fata a fost transportată de urgenţă la la spital. Rezultatele de la Bac vor fi afişate duminică, 5 iulie, de la ora 16.00. ; Material realizat cu ajutorul redacţiilor Adevărul de Seară

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite