Închisoarea din Abu Ghraib cuprinsă de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Închisoarea din Abu Ghraib cuprinsă de flăcări
Închisoarea din Abu Ghraib cuprinsă de flăcări

Ceea ce se aştepta să fie o simplă percheziţie s-a terminat cu o confruntare între deţinuţi şi forţele de pază. În închisoarea irakiană Abu Ghraib, în urma unei înfruntări între cele două părţi, a izbucnit un incendiu. Potrivit unui poliţist irakian, gardienii căutau în închisoare "substanţe interzise".

"Un incendiu a izbucnit vineri după-amiază în închisoarea Abu Ghraib, în urma ciocnirilor dintre deţinuţi şi paznici, care căutau obiecte interzise şi substanţe periculoase, cum ar fi cuţite sau droguri", a precizat un ofiţer aflat la faţa locului. Potrivit acestuia, există mai mulţi răniţi şi forţe ale poliţei au fost trimise la faţa locului pentru a calma situaţia.

Conform unui consilier la ministerul pentru drepturile omului: "Ciocnirile s-au declanşat între inspectorii şi deţinuţii de la închisoarea centrală din Bagdad, în timp ce aceştia erau în căutarea unor substanţe interzise, în special sedative folosite de deţinuţi". Acesta a adăugat că incidentul nu s-a soldat cu morţi.

În timpul lui Seddam Hussein, închisoarea Abu Ghraib devenise celebră datorită torturilor la care erau supuşi irakienii de către militarii americani, iar execuţiile erau practicate la scară largă. Penitenciarul  a fost redeschis la 22 februarie, sub numele de "închisoarea centrală din Bagdad". Capacitatea lui este cuprinsă între 12.000 şi 15.000 de prizonieri şi este administrat în prezent de autorităţile irakiene.

Pozele care au făcut înconjurul lumii în 2004, îi înfăţişau pe soldaţii americani umilindu-i pe prizonierii de la Abu Ghraib.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite