Închisoare pentru pensie alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a acumulat restanţe de 3.600 de lei la plata pensiei alimentare. Angelica Pârvan are o fetiţă din prima căsnicie şi încă trei copii, care acum sunt crescuţi mai mult de bunici. Ei îşi doresc de Crăciun ca mama lor să vină acasă.

Trăiesc în sărăcie şi din luna septembrie se întreabă unde este mama lor.

Casa în care sunt crescuţi cei trei copii ai Angelicăi Pârvan, femeia condamnată la închisoare pentru că nu a plătit pensie alimentară fiicei sale din prima căsătorie, este sărăcăcioasă.

Costel Murgilă, actualul concubin al femeii încarcerate şi tatăl copiilor, nu are un loc de muncă stabil şi merge prin sat cu ziua pentru a face rost de banii necesari traiului cotidian.

„Soţia mea şi mama copiilor este în închisoare la Craiova. A fost închisă în septembrie. Muncesc şi eu cu ziua pentru bani“, a spus bărbatul.

Rămas fără soţie, Murgilă este nevoit să aibă grijă de copii, dar spune că are noroc: îl mai ajută şi părinţii săi, care îi iubesc pe micuţi.

Copiii îşi vor mama înapoi

Cei trei copii ai Angelicăi vor ca mama lor să fie cu ei de Crăciun. Tristeţea din ochii lor nu va dispărea, căci mama va mai sta după gratii multă vreme. Sunt singuri.

Chiar dacă bunicii îi vizitează zilnic, cei trei micuţi întreabă foarte des de Angelica: „Mama acestor copii stă la închisoare complet nevinovată. Nu înţeleg de ce au închis-o, ştiind că mai are trei copii de crescut. Au distrus două familii“, spune socrul Angelicăi Pârvan.

De aceeaşi părere este şi mama lui Costel Murgilă. „Judecătorii puteau avea bunăvoinţa să o lase pe Angelica în libertate. Copiii nu înţeleg că ea este la închisoare“, a spus aceasta.

Pensie de 35 de lei lunar

În urmă cu mai bine de şase ani, Angelica s-a prezentat la procesul de divorţ intentat de către soţul său. Bărbatul a primit custodia fetiţei, iar Angelica Pârvan a fost obligată să plătească pensie alimentară de 35 de lei pe lună.

După un an de zile, pentru că nu a achitat banii de pensie, Angelica a fost dată în judecată de fostul soţ  şi condamnată de o instanţă de judecată la un an de închisoare cu suspensdare şi la plata pensiei. Nici după această sentinţă, femeia nu a plătit pensia fiicei sale. Se strânseseră 3.600 de lei.

În 2005 a fost condamnată definitiv la doi ani de închisoare pentru abandon familial. Pentru că era însărcinată şi avea doi copii mici, nu a putut fi încarcerată atunci. Între timp, a născut încă un băieţel şi în septembrie 2008 a fost dusă la Penitenciarul Craiova, unde va ispăşi cel puţin jumătate din pedeapsa de doi ani de zile de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite