Închisoare pentru muzica din taxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor (UCM) Iaşi a făcut plângeri împotriva taximetriştilor ieşeni, care nu plătesc drepturile de autor pentru muzica difuzată în maşini. Sesizările

Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor (UCM) Iaşi a făcut plângeri împotriva taximetriştilor ieşeni, care nu plătesc drepturile de autor pentru muzica difuzată în maşini.

Sesizările sunt analizate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. „Pentru firmele de taxi, valoarea autorizaţiei este de 30 lei pe lună pentru fiecare maşină. Dacă nu au această autorizaţie şi folosesc totuşi notele muzicale, se stabileşte perioada şi se plăteşte de trei ori remuneraţia respectivă”, a spus inspectorul UCM. Acesta a mai precizat că, potrivit Legii 8 din 1996, cei care folosesc muzică riscă închisoare de până la doi ani sau amendă până la 30.000 lei.

Sesizările făcute de UCM îi pun în încurcătură pe procurori. „Ele se referă la toţi taximetriştii din Iaşi. Am discutat şi cu procurorii pentru a vedea dacă legea are aplicabilitate în acest caz”, a declarat comisarul şef Petru Bălteanu, şeful SIF Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite