OMS: Închiderea şcolilor este eficientă în combaterea noii gripe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OMS: Închiderea şcolilor este eficientă în combaterea noii gripe
OMS: Închiderea şcolilor este eficientă în combaterea noii gripe

Închiderea şcolilor pentru a opri propagarea virusului (A) H1N1 este eficientă în special la începutul epidemiei, înainte ca maxim 1% din propulaţie să fie infectată. Anunţul a fost făcut astăzi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.

Mai citeşte şi:


"Momentul închiderii şcolii are o importantă critică"
, a avertizat organizaţia printr-un comunicat.

"Modelele de studiu sugerează că închiderea şcolilor aduce cele mai multe beneficii atunci când intervine la începutul epidemiei, ideal înainte ca 1% din populaţiei să se îmbolnăvească", anunţă OMS.

Potrivit măsurilor anunţate ieri de Ministerul Sănătăţii, în România, îmbolnăvirea unui elev cu gripă nouă va duce la închiderea clasei în care acesta învaţă şi la izolarea colegilor săi pentru şapte zile.

Confirmarea a cel puţin trei cazuri diferite în aceeaşi şcoală va duce la suspendarea activităţii în unitatea şcolară, tot pentru o săptămână.

"În cazul apariţiei de cazuri de îmbolnăvire în rândul cadrelor didactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ şi de a se prezenta la medicul de familie sau la spitalul de boli infecţioase pentru diagnostic şi tratament", au mai precizat reprezentanţii ministerului, citaţi de NewsIn.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite